Şu anda denizlerde hizmet veren en büyük yolcu gemilerinden olan Equınox ve Solstice yolcu gemileri yıl sonuna kadar Kuşadası'n 10'ar sefer daha yapacaklar. denize indirildiklerinden beri ilke kez aynı limana yanı anda yanaşan ikiz kardeşler gemiler tam kapasite ile 4080 yolcu 1260 mürettebat taşıyorlar. Celebrity Equınox gemisinin en önemli özelliklerinden biride denize indirilme töreni esnasında önce Selçuk ta bulunan Meryam Ana evi kilisesinden toprağı gönderilen su ile kutsanması bir gelenek olarak gemiler denize indirilmeden önce kiliselerden getirilen kutsanmış su ile vaftiz ediliyor.
Ege Liman İşletmeleri A.Ş Genel Müdür Aziz Güngör, “ Kuşadası Limanı Ege Liman İşletmeleri A.Ş İşletmeciliğinde çok önemli başarılara imza atmıştır” dedi.
Aziz Güngör, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi. “2003 yılında gerçekleştirilen özelleştirme ihalesinden sonra Ege Ports tarafından yönetilmeye başlanan Kuşadası Limanı"na gelen gemi ve yolcu sayısı ikiye katlandı. Daha önce 300 olan yıllık gemi sayısı özelleştirme sonrası 680"e, yolcu sayısı ise 250 binden 530 bine yükseldi. Ege Ports tarafından limana 25 milyon dolarlık yeni yatırım gerçekleştirilirken, yatırım kapsamında terminal binası büyütülerek yenilendi ve limana ayrıca bir alışveriş merkezi eklendi. Dünyadaki kruvaziyer limanları genellikle birkaç kruvaziyer firmasına hizmet verirken, Kuşadası Limanı 37 değişik firmaya hizmet veriyor.
Dünyada denizcilikle ilgili yayınlar arasında en eski ve prestijli yayın olarak kabul edilen Lloyd"s List tarafından düzenlenen Lloyd"s List Türkiye Denizcilik Ödülleri"nde, Ege Ports, Denizciliğin Oscarı sayılan “Yılın Turistik Yolcu Limanı” ödülünü kazandı. Altın Çıpa ve Skalite "07 ödüllerine layık görülen Ege Ports, dünyanın en önemli deniz turizmi örgütü Uluslararası Kurvaziyer İşletmecileri Birliği tarafından “Dünyanın En Güvenli Limanı” unvanının da sahibi oldu. Son yıllarda ciddi başarılara imza atarak kruvaziyer limanları alanında Türkiye"yi uluslararası arenaya taşıyan Kuşadası Limanı işletmecisi Ege Liman İşletmeleri"nin (Ege Ports) başarıları sınırları aştı. Dünyanın en güvenli limanlarından biri olarak gösterilen ve çok sayıda ulusal ve uluslararası ödül alan Kuşadası Limanı, know-how ihraç etmeye devam ediyor.
Dünyanın önemli limanlarının liman işletmeciliği konusunda danışmanlık almak için sıraya girdiği Kuşadası Limanı, Ocak 2008"deki Monako ziyaretinden sonra son olarak Endonezya Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, limanın başarısını anlatmak üzere davet edildi.