İTALYA"nın Torino kentinde akıllara durgunluk veren bir kurtarma operasyonu yaşandı. 19 yaşındaki Silvia Cocola, iki arkadaşıyla birlikte kırmızı ışığa aldırmadan karşıdan karşıya geçmek istedi.

Tranvayın geldiğini gördüğünde ise çok geç kalmıştı. Taramvayın altında kalan 10 metre kadar sürüklenen genç Silvia Cocola, şok yaşamak bir yana, hemen elinde bulunan cep telefonuyla itfaiyeyi aradı.
İtfaiye kayıtlarına, "Acil bir durum var. Ekip gönderin. Şu an Corso Potenza"da 9 numaralı tramvayın altındayım" şeklinde geçen görüşmeden bir kaç dakika sonra, itfaiye ekipleri ambulansla birlikte olay yerine ulaştı. Silvia bu arada tramvay sürücüsü ve çevresine toplanan kalabalıkla konuşup, “Bacaklarımı hissetmiyorum” dedi.
İtfaiye vinciyle tramvay havaya kaldırılıp, sağlık ekipleri Silvia"ya ilk müdehaleyi yaptıklarında genç kız telefonuyla ailesini arayıp haber verdi. Olayı öğrenen anne ve babası da olay yerine koşup, kurtarma çalışmaları devam ederken kızlarına güç vermeye çalıştı. Ancak ne Silvia"nın yaşama asılması, ne de ekiplerin çabası yetmedi. Genç kız hastaneye götürülürken ambulansta hayatını kaybetti.