Zeytinburnu"nda geçen yıl okula gitmek için karşıya geçmeye çalışırken Ali Osman Erdoğan yönetimindeki tramvayın altında kalarak ölen Bahçelievler Kemal Hasoğlu Lisesi hazırlık 9-D sınıfı öğrencileri Denis Tekin, İrem Dinçsoy ve Buket Nadide Bulut"un davasına devam edildi.

Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi"ndeki ikinci duruşmaya, sanıklar İstanbul Ulaşım A.Ş. yetkilisi Cengiz Yıldırım ile vatman Ali Osman Erdoğan katıldı. Ölen öğrencilerden sadece İrem Dinçsoy"un babası Zafer Dinçsoy duruşmaya geldi.

Mahkeme Başkanı, liseden gönderilen güvenlik kamerası CD"lerinin teknik yetersizlik nedeniyle incelenemediğini söyledi. Sanıkların avukatı söz alarak, “Okulun normal çıkış yerinde korkuluk ve teller var. Öğrenciler normal yoldan çıksalardı kaza olmazdı” iddiasında bulundu. Mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Acılı baba isyan etti

Duruşma çıkışı, kazada kızı İrem"i kaybeden acılı baba Zafer Dinçsoy, davanın uzamasına isyan ederek, şunları söyledi: “Ulaşım A.Ş. davayı sulandırmak için alakasız belgeleri mahkemeye yolluyor. Mahkeme, olay yeri görüntülerinin bulunduğu CD"nin yetersizlik nedeniyle incelenemediğini söylüyor. Hangi yüzyılda yaşıyoruz, bu nasıl adalet? Ağabeyim de 8 yıl önce trafik kazasında ölmüştü. Davası halen sürüyor. Bu dava da öyle olacak. Ben tedbir alınmasını, başka İrem"lerin de ölmemesini istiyorum.”