Aydın’ın tarihsel zenginliğinin gün yüzüne çıkarılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nce Aydın genelindeki arkeolojik kazılara verilen destek 2012 yılında da artarak devam ediyor. 2011 yılında kazı çalışmaları durdurulan Aydın merkez Tralleis Antik Kenti ve Sultanhisar ilçesindeki Nysa Antik Kentindeki kazı çalışmalarına 2012 yılında tekrar başlanıyor.

Aydın merkez bulunan Tralleis Antik Kenti kazı çalışmaları Aydın Müze Müdürlüğü başkanlığında Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyelerinin bilimsel sorumluğunda; Sultanhisar ilçesi Nysa Antik Kenti kazı çalışmaları ise Aydın Müze Müdürlüğünün başkanlığında Ankara Üniversitesinin Öğretim Üyelerinin bilimsel sorumluğunda tekrar başlayacak.

BAKANLIKTAN 4 KAZIYA 480 BİN TL

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2012 yılında Aydın’daki kazı çalışmalarında kullanılmak üzere Aydın merkez Tralleis Antik Kenti kazı çalışması için 120 bin TL, Sultanhisar ilçesindeki Nysa Antik Kenti kazı çalışması için 120 bin TL, Kuşadası ilçesindeki Kadıkalesi kazı çalışması için 110 bin TL ve Germencik ilçesindeki Magnesia kazı çalışması için de 130 bin TL olmak üzere toplam 480 bin TL’lik ödenek Aydın İl Özel İdaresi hesaplarına aktarıldı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png