AYDINPOST HABER SERVİSİ/Erkan AKBAL-Kazı çalışmalarından sorumlu Adnan Menderes Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aslı Saraçoğlu yapılan çalışmaların tam anlamıyla görünebilmesi için öncelikli olarak temizlik çalışmaları yaptıklarını dile getirdi.

Tralleis antik kentinin özellikle antik çağa liderlik etmiş Batı anadoludaki en önemli antik kentlerden biri olduğunu dile getiren Saraçoğlu; kentin önemini ortaya çıkarmak, gynasium alanının sağlamlaştırılması, güçlendirilmesi, yapıların bakıldığında gözle görülebilir hale gelmesi, buraya gelen insanların kentin büyüklüğünün farkına varabilmesi için birtakım çalışmalar yapmaları gerektiğini ifade etti.

Saraçoğlu Aydına gelerek Tralleis antik kentini gezmek isteyen herkes için bilgi ve yön levhaları çalışmalarına başladıklarını, yetiştirmeleri halinde de antik kentte gezilebilmesi için gezi parkurları ve bilgilendirme levhaları da yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Tahribatın yoğun olduğu bölgelerde özellikle Gynasium denilen Üç Gözler yapısının sağlamlaştırılması için resterasyon ekibi davet edeceklerini belirten Saraçoğlu bu sene daha çok altyapı ile ilgili çalışmaları,düzenleme, koruma, resterasyon çalışmalarına ağırlık vereceklerini dile getirdi.

‘’Çalışmalarımız Sürdürmek İstiyoruz’’

Aydın Valisi Kerem Al’ın Yaptığın ziyaretin de çok önemli olduğuna dikkati çeken Saraçoğlu konuşmasına şöyle devam etti:
‘’Sayın valimizin ziyareti ve desteği bizde olumlu bir etki yarattı. Bunun yanında Aydın Ticaret Odası da farklı alanlarda özellikle ilerleyen dönemlerde bizi desteklerini belirtti.
Yine rektörümüz Mustafa Birincioğlu’nun da bize her zaman destek vermesi bizde hep olumlu etki yarattı.İlerleyen zamanlarda da bütün bu kurum ve kuruluşların desteklerini alarak kaynakları hep birlikte etkin kullanarak çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz.’’

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

img_0683.jpg

img_0681.jpg

img_0689.jpg