Aydın çeşitli köylerinde üreticilerle bir araya gelmeye devam eden CHP’li Aydın, Aydın’ın zenginliklerinden yeterince istifade edilemediğini belirtti. Türk üreticisi ve köylüsünün CHP iktidarıyla emeğinin karşılığını alacağını taahhüt eden Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün Silifke'de yaptığı gibi konuştuğu traktör üstünden destek istedi.
Çiftçinin yanlış politikaları nedeniyle zor durumda olduğunu savunan Aydın, çiftçinin bankalara borçlandırıldığını kaydederek, “Türkiye’nin en verimli arazileri Aydın’da. Toprağa ne ekersen veriyor. İklim, Allah’ın lütfu. Bütün bunlara rağmen Aydın’da çiftçi bankalara borç batağında. Çünkü çiftçi iktidarın oyuncağı olmuş. 1 litre mazot 3.60 lira olmuş, gübre fiyatları, işçi paraları almış başını gitmiş. Ancak üretene değil rantiyeye kucak açan iktidar tüm bunları görmezden gelerek, çiftçiye, üreticiye komik desteklemeler veriyor. Yani başının çaresine bak diyor. Çiftçimizde bu yanlış politikalar yüzünden bankalardan kredi kullanmak zorunda kalıyor. Borçlandıkça borçlanıyor. Artık çiftçinin bu borçları ödeme şansıda kalmamış” dedi.
Osman Aydın, Aydın’daki arazilerin organik tarıma elverişli olduğunu belirterek; “Dünyada gelişmiş toplumlar artık organik olarak üretilmiş sebze ve meyveyi tercih ediyor. Çok şükür Aydın, organik tarım için çok elverişli. Dağlarımızdaki zeytinler tamamıyla organik. Bunların tescilleri yapılarak 1 litre organik zeytinyağının kilosu 20-30 liraya satılabilir. Aynı şekilde incirimizde tamamıyla organik. Tabii bu düzenlemeleri siyasetçi yapmalı. Siyasetçi üreticinin önünü açmalı. Ankara bunun mücadelesini vermeli. Tabii ki rantiyenin değil üreticinin yanında olacak bir iktidar gerekiyor. İşte CHP iktidarında bunun için diyoruz ki, Aydınlı rahat bir nefes alacak. Çiftçimiz rahat bir nefes alacak. Çünkü üretenin yanında yer alan bir CHP iktidarında sorunlar çözülecek” diye konuştu.
Dünyada, önemsiz gibi görülen tarihi eserlerin bile çok iyi reklamı yapılarak pazarlandığını oysa ülkemiz ve Aydın’da turizm alanından yeterince yararlanılamadığının altını çizen Aydın; şunları söyledi: “Tarihi olduğu belirtilen bir kaya mezara Avrupa’da para ödeyerek geziyorsunuz. Hem de ciddi paralara. Bizim Aydın’ımızın neredeyse tamamı tarihi eserlerle dolu. Hem de Avrupa’dakiler gibi değil. Canlı, ayakta duruyor. Ancak biz bunları ciddi olarak reklam-pazarlama yapamadığımız için yeterince değerlendiremiyoruz. Turisti bu ören yerlerine çekemiyoruz. Onların yeterince harcama yapmasını sağlayamıyoruz” 
Aydın’ın jeotermal kaynaklarca zengin bir yer olduğunu hatırlatan Aydın, jeotermalden turizm alanında da yararlanılması gerektiğini ifade ederek, “Kurulacak termal tesislerle, hem sağlık hem de turizm alanında ciddi yatırımlar gerçekleştirebiliriz. Aydın’ı termal sağlık merkezi haline getirebiliriz. Bu şekilde turizmi de 12 aya yayma şansımız olur. Daha fazla gelir elde ederiz” şeklinde konuştu.
Aydın’ın enerji zengini bir yer olduğunu ancak bu zenginliklerinden yararlanılamadığını iddia eden Aydın, konuşmasını şöyle tamamladı: “Dubai neyse aslında Aydın’da o. Nasıl yani diyeceksiniz? Söyleyelim: Güneş enerjisi için Aydın mükemmel bir coğrafya ve iklime sahip. Biz bundan yararlanıyormuyuz? Hayır. Aydın’ın altı jeotermal enerji deposu. Yeterince yararlanıyormuyuz? Hayır. Aydın’ın belli bölgeleri rüzgâr enerjisi elde etmek için ideal yerler. Yeterince yararlanıyormuyuz? Ona da hayır. Aslında enerji zengini olan Aydın maalesef bu zenginliklerini yeterince kullanamıyor. Jeotermalden yalnızca elektrik enerjisi üretmede faydalanıyoruz. Bunun yanında jeotermalden ısıtma amaçlı yararlanamıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarından biri ve en önemlisi olan güneş ve rüzgâr enerjisinden de yeterince yararlanamıyoruz. Bakın burada bir kez daha söylüyorum. Petrol zengini olan Dubai neyse aslında Aydın’da o. Üstelik Dubai’deki petrol bir müddet sonra bitecek. Oysa Aydın’daki yenilenebilir enerji kaynakları sürekli. Neden biz bunlardan yeterince yararlanmayalım? Neden benim insanım daha da zenginleşmesin? Ben siyasetçi olarak bunların mücadelesini yapacağım. CHP, bunun için, halkın alım gücünü daha da arttırmak için çalışacak. Onun için diyoruz ki CHP iktidarında Türkiye rahat bir nefes alacak. Aydın rahat bir nefes alacak”