200 öğrencinin öğrenim gördüğünü ve 43 öğretmenin görev yaptığı Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi"nin bodrum katında yüksek gerilim trafosu velilerin tepkisine neden oldu. Yüksel Yaşavo Lisesi"nde yeni göreve başlayan Okul Aile Birliği Başkanı Gülcan Yüksel"in şikayeti üzerine durum ortaya çıkarken; Vali Hüseyin Avni Coş"un da talimatıyla trafonun insan sağlığına zararlı olup olmadığını araştırılması; tehlike arz etmedi halinde ise de trafonun kaldırılması için gerekli çalışmalara başlandı.

Okul Aile Birliği Başkanı olmadan durumdan haberdar olmadığını ifade eden Okul Aile Birliği Başkanı Gülcan Yüksel, “Okulumuzun bodrum katında yüksek gerilim trafosunun olduğunu göreve geldikten sonra öğrendik. Okul müdürümüz ile yaptığımız görüşmede, müdürümüz trafonun kaldırılması için elektrik dağıtım firması ile daha önceden gerekli yazışmaları yaptığını söyledi. Ancak yetkililer, müdürümüze "Trafonun insan sağlığına zararı olmadığını" bildirmişler. Ancak bizim için öğrencilerimizin sağlığı çok daha önemli olduğu için gerekli araştırmaları başlatacağız. Eğer ki bir tehlike var ise trafonun biran önce kaldırılması için gerekli mercilere başvuracağız” dedi.

VALİLİK İNCELEME BAŞLATTI

Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi"nde trafo sorunundan haberdar olduğunu ifade eden Vali Hüseyin Avni Coş, konuyu inceledikleri belirtti. Vali Coş, bu konuda gerekli araştırmalara hemen başlandığına işaret ederek, veliler arasında tedirginliğe yol açan konuyla ilgili olarak gerekenlerin yapılacağını sözlerine ekledi./iha