İZMİR'in en işlek semtlerinden biri olan Çankaya'da, trafo kazısı sırasında üç kafatası ve kemikler bulundu. Polisin önlem aldığı bölgeden toplanan iskelet parçaları, İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
Bugün öğle saatlerinde, Gazi Bulvarı, Çankaya Kavşağı yakınlarında yürütülen ve ara verilen trafo inşaatı çukurunda isleket parçaları gören vatandaşlar polise bilgi verdi. İhbar üzerine çukurun bulunduğu yere gelen polis ekipleri, iskelet parçalarını görünce çevreyi güvenlik şeridiyle kapatıp, önlem aldı.

KEMİKLER İNCELENECEK

Kentin en işlek noktalarından birinde, gündüz saatlerinde iskelet bulunduğu haberi, vatandaşların da yoğun ilgisiyle karşılaştı. Trafo çalışmasının yapıldığı çukurda araştırma yapan İzmir Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yüzeye, üç kafayla insana ait kemik parçalarının çıktığını belirledi.
Çukurdaki incelemelerin ardından toprak altından çıkartılan iskelet parçaları, Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Gerek kemikler üzerindeki incelemelerde, gerekse çukur çevresinde tarihi bir kalıntı bulunması halinde, arkeologlardan yardım isteneceği belirtildi.

MİLLİYET