Kamu kurum ve kuruluşlarının katıldığı toplantıyla projenin tanıtılmasının ardından, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde başlatılan çalışmalarda önemli bir mesafe alındı.
Son yıllarda sanayileşme ve şehirleşme ile birlikte motorlu araç ve genç sürücü sayısının hızlı bir şekilde arttığına dikkat çeken İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yavuz Tural Aydın, bu tespitler ışığında İçişleri Bakanlığı tarafından bir ana proje hazırlanarak, trafik güvenliğinin sağlanmasında kısa, orta ve uzun vadeli faaliyetler ve hedeflerin belirlendiğini söyledi. Proje kapsamında Aydın'daki hazırlıklarında kısa sürede tamamlanarak çalışmalara başlandığını kaydeden Aydın, yürütülecek faaliyetlerin tespit edildiğini ve kamuoyuna duyurulduğunu açıkladı. Ana arter ve trafik yoğunluğunun yüksek olduğu yollar üzerinde ve okul önlerinde yapılan denetimlere trafik personelinin yanında büro hizmetlerinde çalışan trafik personelinin de görevlendirildiğini belirten Aydın, “Bu sayede öğrencilerin emniyetli bir şekilde okullara giriş-çıkışı sağlandı. İlk ve orta dereceli okullarda eğitimci trafik polislerimiz ile okul müfredatında yer alan trafik derslerine giren trafik personeli tarafından emniyet kemeri kullanımının önemi ve genel trafik kuralları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Okul servis araçları ile ilgili etkin bir denetim başlatılmış, eksikleri tespit edilen araçlar trafikten men edilerek gerekli yasal işlem yapılmıştır. Yol kullanıcılarının bilgilendirme faaliyetleri afişleme ve broşür dağıtımı ile halen devam ediyor. Fahri Trafik Müfettişliği konusuna önem verilerek, ilin her yerinde görev yapabilecek kişi sayısını artırmak için çalışmalar yapıldı” dedi.
Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri ile Uygulamaları kapsamında görevli personele araç-gereç takviyesi yapıldığına değinen Aydın, “Proje kapsamında bütün motorize trafik ekipleri veya yaya personelimizin denetimlerde ihtiyaç duyulan her türlü teknik cihaz ve donanım ihtiyaçları karşılandı. Kural ihlallerinde itiraza mahal vermeyecek şekilde ihlaller delillendirilmeye çalışıldı. İlimizdeki bu çalışmalar doğrultusunda il merkezi ve ilçelerimizde görevli motorize trafik ekipleri veya yaya olarak görev yapan bütün personelimize kural ihlallerinin görüntülenmesinde kullanılmak üzerine 58 adet dijital fotoğraf makinesi dağıtıldı” diye konuştu.