Okul çıkışlarında yaşanan trafik yoğunluğu ve öğrencilerin can güvenliğinin tehlikede olması ve velilerin de tedirgin olduğunu bildiklerini belirten Didim Kaymakamı Ali Katırcı “Okulun giriş çıkışının değiştirilmesi yönünde bir çözüm bulacağız.” dedi.
Dile getirilen sorunla ilgili olarak bilgiler veren Didim İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Akalınlı “Bu konu ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Atatürk İlköğretim Okulu öğrenci çıkışlarında sıkıntıların olduğu doğrudur. Trafik yetkilileri açısından hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Aksaklıklar mutlaka resmi yada sivil ekiplerimiz tarafından kontrol ediliyor. Her okulumuzun önünde emniyet görevlilerimiz bulunuyor. Gerek dünyada gerek ülkemizde uygulanan, okul geçit görevlileri ne yazık ki ilçemizde yok. Fakat bu konuda önümüzde ki yıl çalışma yapmayı düşünüyoruz. Çalışmayı başlattığımızda okul geçit görevlilerine eğitim vereceğiz.” dedi.
Didim Kaymakamı Ali Katırcı ise konu ile ilgili olarak “Atatürk İlköğretim Okulu ile ilgili tedbir alacağız. En hassas okullarımızdan birisi ve giriş çıkışları arkadaşlarımız tarafından kontrol ediliyor. Bende biliyorum ki burada bir sorun var, benim çocuğumda aynı okulda okuyor. Okulun giriş çıkışının değiştirilmesi yönünde bir çözüm bulacağız. Bu okuldaki öğrenci yükünü azaltmaya yönelik çalışmalarımızda söz konusu” ifadelerini kullandı.