Ziyarette konuşan Vali Coş, herkesin trafik kurallarının ne kadar önemli olduğunu bildiğini belirterek, bilmenin yetmediğini, uygulama konusunda sorunların var olduğunu söyledi. Aydın'da 24 saat esasına göre yürütülen çok sayıda denetime rağmen, kurallara uymamakta ısrar eden ve bu nedenle kendilerini ve yakınlarının hayatlarını riske atanların olduğunu vurgulayan Coş, "Trafik, insanlığın can, mal ve bütün ülkeleri ekonomik yönden tehdit eden bir olgudur. Fakat herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirirse trafik, tehdit unsuru olmaktan çıkar. Trafik sorunun çözümlenebilmesi için sürücüler kadar yayaların da kurallara riayet etmesi gerekmektedir. Trafiğin aileleri ve insanlığı üzmemesi için Aydın'da yıllık 600 bin araç kontrol edilmektedir. Fakat bütün denetlemelere rağmen birçok sorunun önüne geçemiyoruz" dedi.
Ziyarette ayrıca Trafik haftası dolayısıyla Aydın Şoförler Odası tarafından 38 yıldır trafikte olmasına rağmen hiçbir kural ihlali yapmayarak cezai işlemle karşılaşmayan Kenan Mutlu ödüllendirildi. Mutlu, plaketini ve hediye edilen saati Vali Hüseyin Avni Coş'un elinden aldı.
Diğer yandan hafta dolayısıyla düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren Derya Ezo Lafçolı, Fatmanur Sıla Oğuz ve Gülten Yakar ve resim yarışmasında dereceye giren Numan Emre Çınar, Gizem Gür ve Öykü Yerli Vali Coş tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.TRAFİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
 
(FOTOĞRAFLI)
 
AYDIN (İHA) - 3 Mayıs ile 9 Mayıs arasında kutlanan Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Nazilli’de Trafik Haftasu ile ilgili açılan yarışmalarda ödül alan öğrencilere,ve başarılı görevlilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.Nazilli Kaymakamlığı makam odasında gerçekleşen ödül törenine Nazilli Garnizon Komutanı Hüseyin Ulukaraağaç,Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin,Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya,Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan katıldı.
Nazilli genelinde yapılan trafik haftası ile ilgili yarışmalarda şiir dalında;Merve Yegül,Hüseyin Özdemir, Gülsümnur Ayeş, öykü dalında Nurbanu Yoncalıklı, resim dalında Aslı Özdoğan,Elif Sude Erturan,Rabia Nur Erülkeroğlu adlı öğrenciler ödül alırken trafikte örnek insan ödülünü Galip Pebaş, yılın trafik görevlileri ödülünü Altan Sert, Mevlüt Kılınç ve Muhittin Aydın aldı.Ödül töreninde protokol üyeleri ve basını bildirme amaçlı bir konuşma yapan trafik tescil büro amiri Mehmet Tuğla Nazilli’deki trafik ile ilgili bilgiler verdi. Tuğla, "İlçemizde kayıtlı araç sayısı 55 bin 674,verilen sürücü belge sayısı ise 52 bin 161’dir.2011 yılı Mayıs ayı itibarı ile ilçemizde ölümle sonuçlanan 2 trafik kazası meydana gelmiş ve 2 kişi ölmüş,meydana gelen 57 yaralamalı trafik kazasında ise 80 kişi yaralanmıştır.2011 yılı Mayıs ayı itibarı ile toplam 5 bin 108 araç kontrol edilmiş,bin 236 araç sürücüsüne 154 bin 486 TL, kurallara uymayan 977 adet aracın plakasına ise 107 bin 445 TL para cezası tatbik edilmiştir’’dedi.
Trafik haftası etkinlikleri ile ilgili olarak da ilgili bilgi veren Tuğla;’’Hafta içerisinde ilçemizdeki yaklaşık dokuz yüz ilköğretim öğrencisine haftanın önemi doğrultusunda karşıdan karşıya geçiş kuralları,özellikle bilinmesi gereken trafik işaretleri,bisiklete binme,kaldırımsız yollarda gece ve gündüz yürüme gibi konularda eğitim verdik. Yerel basın ve radyolarda trafik ile ilgili sloganlar yayınlayarak halkımızın dikkati çekilmeye çalışıldı. Aşırı hız,alkollü araç kullanma gibi konularla ilgili olarak halkımıza broşür dağıtıldı’’diye konuştu.
 
2.20110509145636.jpg