Söke"de Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle düzenlenen törende yılın en iyi sürücüleri, trafik görevlileri ve yıl içinde trafik konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Saray Düğün Salonu"nda gerçekleşen Trafik Haftası açılış törenine İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, ADÜ Söke Meslek Yüksek Okul Müdürü Sabiha Işık, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş, ilçe trafik şube müdürlüğü yetkilileri, davetliler ve ödüllerini almak üzere yarışmalarda dereceye giren vatandaş ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Trafik Haftası açılış töreninde ilk konuşmayı Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş yaptı. İnsanların ekonomik ve sosyal yaşam şartları ile seyahat etme ihtiyaçlarının trafik olgusunu ortaya çıkardığını belirten Refik Karataş konuşmasında; “Trafik güvenli sürdürülmeli aksi halde meydana gelen kazalar kayıplar ve yaralanmaların dışında büyük ekonomik kayıplar vermektedir. Ülkemizin başlıca sorunlarından biri olan trafik konusunda sadece yılda bir hafta duyarlılık göstermemiz yeterli değil, yaşamımızın vazgeçilmezi olan trafik konusunda her zaman duyarlı olmalıyız” dedi.
Daha sonra konuşan ilçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu; “Söke"miz trafik tesciline kayıtlı 30 bin civarında aracı, ilçenin mevcut yapısı ile trafik konusunda oldukça sıkıntılı bir ilçedir. Trafik Türkiye"nin birçok noktasında önemli bir sorun. Sıkıntıları aşmak veya daha minimum seviyede yaşamak için trafik kurallarına uymalı şahsi olarak üzerimize düşen görevleri yapmalıyız” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından okullar arası şiir yarışmasında dereceye giren şiirler okunurken; şiir yarışmasında birinci olan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Derya Gülümser, ikinci olan Fevzipaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Hatice Özpolat, üçüncü olan Atatürk İlköğretim okulu öğrencisi Fulya Okuroğlu"na ödülleri verildi. Daha sonra okullar arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren Ticaret Lisesi öğrencisi Şule Yalçın, Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Nergiz Zeren; resim yarışmasında dereceye giren Kocagözoğlu İlköğretim okulu öğrencisi Bora Köseoğlu, Atatürk İlköğretim okulu öğrencisi Nafize Dönmez ve Behiye Hanım İlköğretim Okulu öğrencisi Aslıhan Kara"ya ödülleri verildi. Yine geçtiğimiz günlerde gerçekleşen trafik konulu bilgi yarışmasında dereceye giren Felekşan Fırat İlköğretim Okulu öğrencisi Nur Beril Özden, Behiye Hanım İlköğretim Okulu öğrencisi Burakhan Yiğit, Fahrettin Uyguntüzel İlköğretim Okulu Öğrencisi Çağlar Yirmibeş ve Kocagözoğlu İlköğretim okulu öğrencisi Ozan Çetinkaya"ya ödülleri verildi.
İlçe emniyet Müdürlüğü"nde görevli polis memurları İlhami Çağlar, Mustafa Gümüştaş, Maşallah Akbulut, Salim Yufkacı, Mehmet Bacak, Remzi Şefik, Arif Eroğlu ve Mustafa Atalay ile İlçe Jandarma Komutanlığı"nda görevli Kad. Başçvş. İbrahim Tokmak ve Söke Belediyesi"nde görevli Tanar Gürhan yılın trafik görevlisi olarak seçilirken, ödülleri verildi. Mahmut Karataş, Hüseyin Güdücü, Abdülkadir Pek, Sıdıka Gürçay, Alim Parlakyıldız, Ali Üstünel, Şengönül Pek ise yılın sürücüleri olarak ödüllerini alan isimler oldu.