ADAPAZARI'nda bir gazinoda arkadaşlarıyla geç saatlere kadar alkol aldıktan sonra, sabaha karşı kiralık otomobilin direksiyonuna geçerek çevre yolunda aşırı hız yapan ehliyetsiz kadın sürücü 21 yaşındaki Harika Halay, araçla yol kenarındaki tek katlı eve girdi. Evin bir bölümü çökerken, yer yatağında uyuyan Aydın ailesinden baba 38 yaşındaki İbrahim Aydın ile 8 yaşındaki kızı Sinem Aydın otomobilin tekerlekleri altında kalarak öldü. 3 yaşındaki Harun Aydın ile annesi Neriman Aydın ise yaralandı. Sürücü Harika Halay 1.40 promil alkollü çıkarken, otomobilde bira şişeleri bulundu.

Yataklarında uyurken trafik kazasında öldüler



Kaza bugün saat 04.30 sıralarında Adapazarı Çevre Yolu'nda meydana geldi. İddialara göre Harika Halay, arkadaşları Köksal Arslan, Reha Arslan, Eda Ekmekçioğlu ve Zeynep Uysal'la birlikte bir gazinoda alkol alıp eğlendi. Daha sonra 54 YV 027 plakalı kiralık otomobille binen arkadaşlardan ehliyetsiz Harika Halay direksiyona geçti. Çevre yolunda aşırı hız yapan Halay'ın, alkolün de etkisiyle direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu, otomobil yoldan çıkarak kaldırımı aşıp yol kenarındaki tek katlı eve girdi.

UYURKEN TEKERLEK ALTINDA KALDILAR

Kazada bir bölümü çöken evin içerisi savaş alanına döndü. Yer yatağında uyuyan baba İbrahim Aydın ile kızı Sinem Aydın çarpmanın şiddetiyle uykularında olay yerinde can verdi. Yaralanan 3 yaşındaki Harun Aydın ile annesi 26 yaşındaki Neriman Aydın Adapazarı Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Harun Aydın'ın sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi. Kazada araçta bulunanlardan Zeynep Uysal da yaralandı.

Aracı kullanan Harika Halay'ın ehliyetinin olmadığı ve 1.40 promil alkollü olduğu belirlendi. Otomobilde de boş ve dolu bira şişeleri bulundu.

Gözaltına alınan sürücü Harika Talay'ın, Adapazarı'nda gazinolarda garsonluk yaptığı belirtildi.