Türkiye’de en önemli sorunların başında trafik kazalarının geldiğini ve yıllık trafik kazasında kaybedilen can ve mal kaybının savaş kadar kötü olduğunu belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, alınan tedbirler sayesinde son bir yılda geçen yıllara oranla ölümlü ve yaralamalı kazaların ortalama yüzde 8.5 oranında düştüğünü belirtti. 


“EGE’DE YAZ MEVSİMİNDE DAHA ÇOK DİKKAT GEREKİYOR”
Bu güzel gelişmenin devam etmesi için özellikle turizm mevsimi olması nedeniyle trafik yoğunluğunun en fazla olduğu sahil şeridinde herkesi daha tedbirli olmaya çağıran Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, bu konuda duyarlı olan herkese de teşekkür etti. 
Trafik kazalarının yaklaşık yüzde 97’lik kısmının insan unsurundan kaynaklandığını geri kalan yüzde 3’lük kısmın ise yol, araç ve çeşitli nedenlerin oluşturduğunu belirten Özmeriç, “Türkiye’de genel sorunlardan biri trafik. Dolaylı olarak bir çok kurumun trafikte sorumluluğu mevcutken, direk olarak yaklaşık 25 kurumun sorumluluğu ve görevi var. Alınan tedbirler sayesinde son 10 yıllık verilere göre 2011 yılına kadar ölümlü trafik kazasının olmadığı gün yoktu. 2011 yılında ilk defa 3 gün hiç ölümlü kaza yaşanmadı. Olması gereken bu olmasına rağmen yıllardır ilk defa yaşanan bu gelişme çok sevindirici” dedi. 
Yapılan araştırmalara göre 2011 yılında geçen yılla göre ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında yüzde 8.5 oranında bir düşüş olduğunu ve bunda yoların düzelmesinden TÜVTÜRK’e devredilen araç muayenelerinin daha dikkatli yapılmasına ve denetimlere kadar bir çok şeyin payı olduğunu belirten Semih Özmeriç, trafik kazalarını en aza indirmenin tek yolunun tartışmasız olarak kurallara uymaktan geçtiğini söyledi. 
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı’nın verilerine göre Türkiye'de trafik kazalarındaki ölümlerin 'ölüm nedenleri' arasında üçüncü sırada yer aldığını da hatırlatan Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç “Türkiye'de her yıl yaklaşık 10 bin kişi trafik kazası sonucu yaşamını yitiriyor, yaklaşık 150 bin kişi de yaralanıyor. Türkiye'de son çeyrek asırda nüfus yaklaşık yüzde 60 oranında artarken, aynı zaman diliminde trafikteki motorlu taşıt sayısı ise yüzde 700 civarında, sürücü sayısı da yüzde 650 civarında arttı. Buna paralel olarak kazalar da arttı. Fakat 2011 yılında kazalardaki düşüş gerçekten çok sevindirici” diye konuştu.