Emniyet Genel Müdürlüğü, artan trafik kazaları konusunda vatandaşları bilinçlendirmek için 'Acı Telefon' adıyla spot film hazırladı. Filmin, televizyonlarda da gösterilmesi bekleniyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Doğuş Grubu işbirliğiyle hazırlanan trafik güvenliğine yönelik kamu spotu, www.trafik.gov.tr adresinde 'Spot Filmler' bölümünde 'Acı Telefon' başlığı altında yayınlanmaya başladı. Bir çocuk, filmde 'anne telefon' diye sesleniyor. Anne telefonu açtığında ise karşısında, "Ben Komiser Mehmet, Murat Bey'le mi görüşüyorum." diyor. "Ablasıyım, eşiyim" diyenlere Komiser Mehmet, bir trafik kazasının gerçekleştiğini bildiriyor.

Karşıdaki ses 'Ne?' diyerek şaşkınlığını ifade ediyor. Ardından kazanın nasıl olduğu sorulduğunda ise Komiser Mehmet, "Alkollü bir sürücü, virajı alamayıp takla atmış. Karşıdan karşıya geçerken oğlunuza çarpmış. Maalesef emniyet kemeri takılı değilmiş." diyor.

Ardından, kaza yapanın yakınları, durumun nasıl olduğunu soruyorlar. Bu sorunun karşısında ise Komiser Mehmet, sadece "Üzgünüm." demekle yetiniyor. Bu cevabın ardından karşıdakiler gözyaşlarına boğuluyor.

Filmin en sonunda ise televizyoncu Acun Ilıcalı, çıkıyor ve "Trafik kurallarına uymadığınız her an, çalan, sizin en yakınınızın telefonu olabilir. Lütfen, kendinize ve yakınlarınıza bu acıyı yaşatmayın." ifadelerini kullanıyor.