Aydın Valiliği Encümen Salonu"nda gerçekleşen ziyarete Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Suat İkan, Aydın Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şuba Müdürü Osman Adana, Yarbay Binbaşı Osman Yeşilöz, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.
Ziyarette konuşan Vali Coş, herkesin trafik kurallarının ne kadar önemli olduğunu bildiğini belirterek, bilmenin yetmediğini, uygulama konusunda sorunların var olduğunu söyledi. Aydın'da 24 saat esasına göre yürütülen çok sayıda denetime rağmen, kurallara uymamakta ısrar eden ve bu nedenle kendilerini ve yakınlarının hayatlarını riske atanların olduğunu vurgulayan Coş, “Bunlara eğitimsizlik desek, bazen bakıyoruz muhataplarımız üniversite mezunu, hatta akademik derecesi olanlar çıkabiliyor. Eğitim konusunda bir sorun yok. Ancak verilen eğitimlerin davranışa dönüştürülmesinde sorun var. Bu nedenle bu konulara daha çok kafa yormamız gerekiyor. Aydın'da 2009 yılında polis ve jandarma sorumluluk alanlarında yapılan denetimler sayesinde, 2008'e göre ölümlü kazalarda yüzde 11, hasarlı kazalarda yüzde 35, ölen şahıs sayısında yüzde 18 ve toplam kazada da yüzde 20 azalma oldu. Bu yeter mi? Yetmez. Daha da azaltılması için kara yollarımızın alt yapısını geliştireceğiz, işaretlemelere önem vereceğiz ve bu konuda sürücülerimizin dikkatlerini ve yaklaşımlarını artıracağız. Burada görev sadece sürücülerde değil. Araçlarda bulunan diğer kişilere de uyarı görevi düşüyor. Bu şekilde hareket edersek, pek çok sıkıntıyı, sorunu, tehlikeyi ve kazayı önceden tedbir alarak ortadan kaldırabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.
Trafik kurallarının tamamına uyulması gerektiğini, uymayanların kendi hataları nedeniyle, hiç bir kusuru olmayan başka bir araca ve onun içindekilerine zarar verebildiğinin altını çizen Coş, “Trafik kazaları, ikinci bir terör sorunu olarak ülkemizde ağırlığını koruyor. Çocuklarımızın şimdiden konunun önemi konusunda doğru bilgilendirilmesi gerekiyor”
Konuşmanın ardından, trafik haftası dolayısıyla düzenlenen resim ve şiir yarışmalarından dereceye giren ilköğretim öğrencilerine ödülleri, Vali Coş tarafından verildi. Coş, ayrıca Aydın'da yılın şoförü seçilen Uğur Arapoğlu'na plaket takdim etti. iha