Aydın’da Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aydın Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın işbirliği ile düzenlenen ‘Trafik Güvenliği’ konulu serginin açılışı yapıldı. Vali Recep Yazıcıoğlu Sergi ve Kültür Merkezi’nde yapılan sergi açılışına Vali Yardımcısı Bayezıt Bestami Alkan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bülent Bulut, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç ile davetliler katıldı.
Sergi açılışında konuşan Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, son yıllarda alınan yasal tedbirlerin yanı sıra yapılan eğitimlerin gelişmesi sonucu kaza sayısı ve ölüm oranında azalma olduğunu söyledi. Gelinen noktanın daha üst seviyelere taşınması için çalışmaların devam ettiğine işaret eden Özmeriç, “Trafik konusunda olumlu sinyaller geliştirilmeli, desteklenmeli, toplumsal tepkiler kavramalı, buna uygun politikalar geliştirilmeli ve uygulamalıyız. Bu uğurda toplumun bütün kesimleri gayret göstermeli ve sorumlu olduğunu mutlaka hissetmelidir. Artık Dünya Sağlık Raporlarına göre her yıl dünya da bir milyon 250 bin insan trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Kazalar; 15-19 yaş grubu gençlerin ölüm sebepleri arasında birinci, 10-14 ve 20-24 yaş grubu kişilerin ölüm sebebi arasında ise 2. sırada yer almaktadır. Bugüne kadar dünyada trafik kazalarında ölenlerin sayısı tüm dünya savaşlarında ölenlerin sayısından daha fazladır. Ülkemizde son 10 yılda trafik kazası nedeniyle ölenlerin sayısı 50 binin üzerindedir. Kazalar nedeniyle yok olan milli servet ise her yıl 12 milyar TL olup yıllık yatırım bütçesinin yüzde 70’ini tekabül etmektedir” dedi.
Konuşmaların ardından ‘Trafik Güvenliği’ sergisinin açılışı Vali Yardımcısı Alkan tarafından yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aydın Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait stantların bulunduğu sergide; trafik işaret ve işaretçileri, trafik levhaları, trafik ekiplerinin kullandığı malzemeler ile araç gereçler kamuoyuna tanıtıldı. Sergiyi ziyaret edenlere polis ve jandarma ekipleri tarafından çeşitli bilgilendirmeler yapılırken, vatandaşlara tanıtım broşürleri ile çeşitli hediyeler verildi. Serginin hafta boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebileceği belirtildi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg