Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Aydın Valiliği gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2009 yılı Aralık ayı içerisinde toplam 43 bin 472 araç kontrol edildiği kaydedilen açıklamada, “Kusurlu bulunan 7 bin 197 araca 1 milyon 20 bin 775 TL para cezası tatbik edilmiştir. Aralık ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 350 sürücü mahkemeye sevk edilmiş, 1405 Araç Trafikten men edilmiş, 179 sürücünün ehliyetine el konulmuştur” denildi.

Aralık ayında meydana gelen trafik kazalarına da yer verilen açıklamada, “Alınan tüm bu etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2009 yılı Aralık ayı içerisinde İlimiz sınırlarında toplam; 145 Maddi Hasarlı, 115 Yaralamalı, 2 Ölümlü olmak üzere toplam 262 Trafik Kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda toplam 757 bin 680 TL"lik maddi hasar oluşmuş, 197 vatandaşımız yaralanmıştır. Meydana gelen bu kazalarda maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir” ifadelerine yer verildi.
Aydın Valiliği"nce trafik güvenliğinin artırılması için çalışmalar yapıldığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: “Valiliğimizce İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirlerin arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürüleceği, trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 no"lu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususları vatandaşlarımızın bilgisine sunulur”/iha