Başbakan'ın, Trabzonspor Başkanı Şener'i kabulünün ise 'sus payı' olduğunu ileri sürüyor. Bu iddialara itiraz edenler ise ziyaretlere farklı anlamlar yükleyerek '12 Haziran seçimleri öncesi bu durumdan siyasi rant elde etmenin peşinde koşulduğunu' savunuyor. Bu iddialarını bir adım daha ileri götün bu kesim, Erdoğan'ın Aziz Yıldırım'ı kabulünü diline dolayan ve seçimlerde bunu yıpratma malzemesi olarak kullanmak isteyen bazı siyasetçilerin 'içten içe Trabzonspor'un şampiyon olmaması için dua ettiği' ileri sürüyor. Takımlarının şampiyon olmasından başka hiçbir şeyin kendilerini mutlu etmeyeceğinin altını çizen bordo-mavili taraftarlar da Trabzonspor'un üzerinden siyaset yapılmasına karşı çıkıyor.
Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bekir Kodalak, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Trabzonspor'un ligin ilk yarısını Fenerbahçe'nin 9 puan önünde tamamlamasının birilerini rahatsız ettiğini söyledi. O süreçten sonra gizli ellerin düğmeye bastığını savunan Kodalak, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın açıklamasının ardından Trabzonspor lehine bir tek penaltı verilmediğini dikkat çekti. Diğer takımlarla yaptıkları maçlarda tribünlerde Fenerbahçe bayrakları açılmaya başlandığını anlatan Kodalak, ligin bitimine beş hafta kala da Aziz Yıldırım'ın Başbakan Erdoğan'ı ziyaret ederek 'Alex'i Türk vatandaşı yapası tuttuğu' ifade etti. Bordo-mavili taraftarlar olarak artık sabırlarının kalmadığını dile getiren Kodalak "Trabzonspor camiası öyle şampiyonluğu elinden alınıp, çocuğa susması için şeker niyetiyle 'stadyum yapıyoruz' denerek susturulmaya kimse kalkmasın. Trabzonsporlu taraftarlar olarak bir haftadır yüzümüz gülmüyor." dedi.
 
Herkesi sağduyulu olmaya davet eden Kodalak, takımlarına karşı yapılan haksızlıkların devam etmesi halinde gerekli izinleri de alarak büyük bir yürüyüş yapmayı planladıklarını anlattı.
 
"FUTBOLLA SİYASET YAN YANA OLMAZ"
 
Hiç kimsenin Trabzonspor üzerinden siyaset yapmasını da istemediklerinin altını çizen Kodalak, Trabzonspor'un siyaset üstü bir kurum olduğunu belirtti. Kodalak, şöyle konuştu: "Futbol ile siyaset yan yana olmaz. Kimsenin Trabzonspor üzerinden siyaset yapmasını istemiyoruz. Trabzonspor siyaset üstü bir kurumdur. Trabzonspor ile siyaseti ayırmalıyız.
 
"Şampiyonlar liginde oynayacakları maçların Avni Aker'de oynanıp oynanmayacağının tartışıldığına dikkat çeken Kodalak, stadyumun da şampiyonluğun da Trabzon'un hakkı olduğunu söyledi.
 
KULÜP DE TARTIŞMALARDAN RAHATSIZ
 
Bu arada, bordo-mavili yönetim de dün yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un siyaset üstü olduğuna ve bu konumundan da taviz vermeyeceğine vurgu yapmıştı. Başkan Sadri Şener ve yönetim kurulu üyelerinin Başbakan Erdoğan'ı ziyaretine farklı anlamlar yüklenmesinden duyulan rahatsızlığın dile getirildiği açıklamada, "Öncelikle vurgulamamız gereken durum, söz konusu ziyaretin sportif bir beklenti adına değil, mevcut stadyumumuzun Şampiyonlar Ligi maçlarına uygun hale getirilerek, Akyazı Projesi kapsamında kulübümüze yeni tesisler kazandırılması doğrultusunda destek talebinde bulunmak amacına yönelik olduğudur. Sayın Başbakanımız her iki konuya başından beri gösterdiği yakınlığı sürdürerek gereken katkıyı yapacağını bildirmiş ve projelerin sağlıklı biçimde hayata geçirileceğinin güvencesini vermiştir. Bunlar dışında yapılan yorumlar gerçeğin fazlasıyla uzağındadır." ifadelerine yer verilmişti.
 
Açıklamada, kulübün siyasi anlamda her partiye ve oluşuma eşit uzaklıkta durmaya özen gösterdiğinin altı çizilmişti.
 
KAPILAR KAPANDI
 
Bu arada, ligin bitimine 4 hafta kala Fenerbahçe'nin ardından averajla ikinci sırada bulunan Trabzonspor, pazar akşamı Gaziantepspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Zorlu maçı kazanarak Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini uman bordo-mavililer, çalışmalarını bugünden itibaren basına ve taraftara kapalı yapacak. Eskişehir maçında burnu kırılan kaleci Tolgan'nın pazar akşamı maske sahaya çıkması bekleniyor. Takamını tartışmaların uzağında tutmayan çalışan teknik direktör Şenol Güneş de talebelerini Gaziantep maçına konsantre etmeye çalışıyor. Oyuncularından kalan bütün maçları kazanmalarını isteyen Güneş, Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi ile mutlu sona ulaşacaklarına inanıyor
 
Yenişafak