Trabzon'da 1 ay önce ailesine şiddetten gözaltına alınan bir kişi, eşini ve altı çocuğunu silahla öldürdükten sonra kayıplara karıştı..

Duyanları dehşete düşüren olay, Sürmene ilçesinin Soğuksu Mahallesi'nde meydana geldi. Eşiyle sürekli kavga ettiği ve çocuklarını dövdüğü belirtilen Hasan Danışmaz (37) dün gece 21.00 sıralarında silahıyla, eşi Hashatun Danışmaz (41) ile çocukları Hasan (7), Coşkun (17), Emrullah (13), Havva (15), Melek (19) ve 3 yaşındaki Nurten'i silahıyla vurdu.

20 ADET BOŞ KOVAN BULUNDU

Hasan Danışmaz, olayın ardından kaçarak kayıplara karışırken, silah seslerini duyan komşuların yaptığı ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, girdikleri evde korkunç bir manzarayla karşılaştı.

BAŞLARINDAN VURDU

Adeta kan gölüne dönen evde cesetlere yapılan incelemede çocukların başlarından vurularak öldürüldüğü tespit edildi. Bu sırada çocuklardan yaralı halde bulunan Coşkun hastaneye kaldırıldı ancak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde 20 adet boş kovan bulundu. Polis ekipleri 'adam yaralama' suçundan sabıkası bulunan katil zanlısı Hasan Danışmaz'ı yakalamak için harekete geçti.

ÇOCUĞU DAYAK YÜZÜNDEN OKULU BIRAKMIŞ

Bu arada Hasan Danışmaz'ın yaklaşık bir ay önce eşi ile üç çocuğunu darp ettiği gerekçesiyle şikayet üzerine polis tarafından gözaltına alındığı, ancak çıkarıldığı savcılık tarafından serbest bırakıldığı belirtildi. Bu olayın ardından, babası tarafından darp edilen Emrullah'ın yaşadığı psikolojik çöküntü nedeniyle okulu bıraktığı öğrenildi.

aa