Teknik direktör Aykut Kocaman'ın isteğiyle kadroya dahil edildiğinde, taraftarların bir bölümü onun transferini temkinli karşılamıştı. Fransa Ligi'ni yakından takip edenler ise, büyük sevinç yaşamıştı. Mamadou Niang'ın nasıl bir golcü olacağını biliyorlardı çünkü. Senegalli yıldız, sezona tam da bu taraftarların beklentisi doğrultusunlda başlamış ve kısa sürede onların gönüllerini fethetmişti. Sarı-Lacivertli renklere gönül vereler, gol atmadığı maçlarda bile, ondan "Yıllarca aradığımız forveti nihayet bulduk" sözleriyle bahsetmeye başlamıştı.

Gol siftahını 3. haftada yapmıştı

Ligin 3. haftasında ilk kez sahne alan Mamadou Niang, Manisaspor ağlarını iki kez havalandırıp, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taraftarlara, golleriyle "merhaba" demişti. 5, 6, 7. haftaları da boş geçmeyen Senegalli yıldız, 13 ve 16. haftalarda da ağları birer kez havalandırıp, gol sayısını 9'a çıkardı. Ancak Galatasaray

derbisinde kaburgalarına aldığı darbe yüzünden sahalardan uzak kalırken, performansında da gözle görülür bir düşüş olmuştu. Devre arası kampında bunu üzerinden atıp, yine eski Niang  gibi sahalara dönmesi beklenen tecrcübeli oyuncu, Antalya karşısında bu beklentiyi boşa çıkardı. Camiada, "Bu adama ne oldu böyle. Artık toparlanmalı ve eski Niang olarak sahalara dönmeli" yorumları yapılırken, teknik direktör Aykut Kocaman'ın, oyuncusuyla bir görüşme yapıp, moral verdiği belirlendi. Kocaman'ın, sakatlık sendromunu üzerinden atamadığı gözlenen oyuncusuna, "Üzerindeki baskıyı yenmen gerek. Sen, çok kaliteli bir futbolcusun. Bunu da kısa sürede ortaya koydun. Artık gün senin. Trabzonspor maçında senden iyi futbol ve gol bekliyorum. Sana güveniyorum" dediği öğrenildi. Bu arada Niang'ın, ligdeki 9 golünden 8'ini İstanbul'da  atması dikkat çekti. Senegalli oyuncu İstanbul dışındaki tek golünü ise 16. haftada Ankaragücü'ne atmıştı.

Niang bu sezon ne yaptı?

Hafta                  Maç                       Maç skoru     Attığı gol

3.         Fenerbahçe-Manisaspor          4-2                   2

5.         Fenerbahçe-Beşiktaş                1-1                   1

6.         Kasımpaşa-Fenerbahçe           2-6                  3

7.         Fenerbahçe-Gençlerbirliği        3-0                   1

13.       Fenerbahçe-Bucaspor               5-2                  1

16.       Ankaragücü-Fenerbahçe           2-1                  1

AA