AKYAZI PROJESİ HER ŞEYİ DEĞİŞTİRECEK
Eski TOKİ Başkanı olan ve Trabzon’dan milletvekilliğine adaylığını koyan Erdoğan Bayraktar, Trabzon’un Akyazı beldesinde dolgu çalışmalarına başlanan Akyazı projesi için gerekli sondaj ve zemin etüdü çalışmalarının yapıldığını, hatta Meclis’ten bölgenin doldurulması için kanun çıktığını söyledi. Bölgede büyük bir yat limanı, kültür merkezleri, oteller, mini plajında bulunacağı projenin devam ettiğini söyledi.
 
Trabzon, yeni projelerle bambaşka bir çehre kazanacak. Eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon için açıkladıkları yeni projelerle, kendisi gibi bir liman kenti olan Barcelona seviyesine çıkarmak istediklerini belirterek, “Bizi güçlü şekilde Ankara’ya gönderin, kentin çehresini değiştirelim” dedi. Trabzon’un Akyazı bölgesinde başlatılan ve ‘malum’ zihniyet tarafından engellenmeye çalışılan dev stat ve şehrin tamamı için başlatılan projelerle ilgili bilgi veren Bayraktar, “Akyazı’da denizin doldurulmasıyla yapılacak olan stat ve çeşitli kompleks projemiz var. Bunu engelleyemeyecekler. Trabzon’un şu andaki statı 18 bin kişilik ve apartmanlar arasında kalmış. Yeni stat 800 bin metrekarelik alanda, deniz doldurularak yapılacak. Stadın yanı sıra otel ve fuar merkezi gibi tesisler de bulunacak. Maliyet 500 milyon lirayı bulacak” diye konuştu.
 
BU PROJE DURDURULAMAZ
Bu proje için yasa çıkarıldığını, TOKİ’nin işi alıp denizi doldurmaya başladığını hatırlatan Bayraktar, “Bu projeye karşı Trabzon Mimarlar Odası mahkemeye başvurdu ve yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bu karar sadece imar için geçerli. Biz de gerekli evrakı sunarak kararın geri çekilmesi için gayret göstereceğiz. Trabzon’un kuzeyi deniz, güneyi dağ. Deniz doldurulmak zorunda. Bu projenin önüne geçilemez” dedi.?Bayraktar,?Trabzon’un sağlık alanında da iddialı olacağını belirterek, “Şehre iki dev hastane kazandırıldı.?Gürcistan ve İranlı hastalar gelecek” dedi.
 
Zağnos Panorama ile şehir bambaşka olacak
TOKİ’nin eski başkanı olan ve Trabzon’dan milletvekili olmak için adaylığını koyan Erdoğan Bayraktar, Trabzon’a yapılanların stat ve hastane ile sınırlı olmadığını, kentin çehresini değiştirmek için Zağnos Panorama adını verdikleri projeyi de sürdürdüklerini söyledi. Eski başkanı olduğu TOKİ’nin yaptığı konutlardan sonra dargelirlilerin ev sahibi olma hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Bayraktar, “Özel sektörün gitmediği ihtiyaç bölgelerine gittik. Fiyatları aşağıya çektik ve ev almayı hayal bile edemeyen insanları kira, hatta aidat öder gibi taksitlerle ev sahibi yaptık. İnsanlar ev sahibi olma ümidi taşımaya başladı. Kiralar düştü, kalite arttı, kayıt dışılık engellendi. Bazı ilçelere bakın en düzgün binalar TOKİ’nin yaptıkları” diye konuştu. / Türkiye