Libyalı asiler her yerde Muammer Kaddafi’yi ararken çeşitli senaryolar da gündemde. Kaddafi ve ailesinin asilerin ele geçirdiği Bab el Aziziye karargâhının tünellerinden kaçmış olabileceği iddialardan biri. Bir diğer senaryoya göre Kaddafi doğum yeri olan Sirte’ye gitmiş ya da başkent Trablus ve çevresindeki evlerinden birine sığınmış olabilir. Kaddafi’ye en yakın isimlerden Libya Dışişleri Bakanı Abdulati El Ubeydi, dün İngiliz yayın kuruluşu Channel 4’a Trablus’tan yaptığı açıklamada Kaddafi’nin iktidarının sona erdiğini, tüm seçeneklerini tükettiğini belirtti. 
 
Karşı saldırıya geçildi 
Diğer yandan Kaddafi yanlıları dün yeniden asilere karşı bombalı saldırıya geçti. Hedeflerin başında asilerin önceki gün ele geçirdikleri Bab el Aziziye karargâhı, El Mansura ve Rixos oteline yakın bir semt geldi. 
Kaddafi ise önceki gece Trablus’ta yerel bir radyoya konuştu ve Bab el Aziziye karargâhından “taktik gereği” çekildiklerini, kılık değiştirerek gezdiği Trablus’un güvenli olduğunu belirtti. Libya Hükümet Sözcüsü Musa İbrahim de El Uruba televizyonunda yayımlanan açıklamasında Kaddafi için savaşmak üzere Libya’ya 6 bin 500’den fazla gönüllünün geldiğini öne sürdü. İbrahim, Batı’nın yeni hedefinin Suudi Arabistan olduğunu, Türkiye ve İsrail’in Ortadoğu’da ‘habis bir rol’ oynadığını söyledi. 
 
Kellesine 1.3 milyon dolar 
Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdülcelil, Kaddafi’yi ölü ya da diri getirene 1.3 milyon dolar ödül verileceğini belirtti ve “Kaddafi yakalanmadıkça ya da ölmedikçe rejimin sona ermeyeceğini” vurguladı. Kaddafi’nin eski sağ kolu Abdüsselam Callud ise El Cezire’ye yaptığı açıklamada, Libya liderinin hâlâ Trablus’ta olduğuna inandığını söyledi. Callud, “Muhalifler yolları açmalı. Yolları açtıktan sonra Kaddafi kadın kıyafetleri içinde Cezayir sınırına ya da Çad’a gitmek için Trablus’tan ayrılabilir” dedi. Kaddafi’nin kızı Ayşe ise dün El Uruba’ya konuştu ve Libyalıları NATO ve yabancı etkilere karşı birleşmeye çağırdı.