Japon üretici Toyota'nın Başkanı Akio Toyoda, şirket tarihindeki en kapsamlı geri çağırma operasyonu olan ve hatalı gaz pedalı nedeniyle ortaya çıkan krizde sessizliğini bozdu ve "Çok özür dileriz" açıklamasını yaptı

İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'na katılan ve Japon NHK televizyonuna konuşan Toyoda, "Müşterilerimizi tedirgin ettiğimiz için çok özür dileriz. Onların en kısa zamanda şüphelerini giderecek bir plan oluşturduk" dedi. Japon hükümeti, Toyoda'yı söz konusu krizde sessiz kalmakla eleştirmişti.
Toyota'nın arızalı gaz pedalı nedeniyle ABD, Amerika ve Çin'de geri çağırdığı araç sayısı 8 milyona yaklaşıyor. Şirket, yenilenen gaz pedallarının fabrika ve servislere gönderilmeye başladığını açıkladı.
Söz konusu toplatmada, Türkiye'de de satılan Yaris, Avensis, Corolla, Auris, Verso ve RAV4 bulunuyor. Toyota Pazarlama CEO'su Ali Haydar Bozkurt ise, bugüne kadar söz konusu soruna ilişkin Türkiye'de kendilerine bir şikâyet gelmediğini, ancak Toyota'dan gelecek bilgiler ve listeler doğrultusunda gereken işlemleri hızla yapabileceklerini söylemişti.

PSA da çağırıyor
Toyota ile Çek Cumhuriyeti'ndeki aynı fabrikada üretim yapan PSA da, 107 ve C1 modellerini önlem amacıyla geri çağırdı. Türkiye'de de satılan bu iki aracın, ne zaman geri çağırılacağı ve kaç adet aracı kapsayacağı ise şimdilik belli değil. PSA'nın, henüz problemin hangi aşamada meydana geldiğini araştırdığı belirtildi. - milliyet