Şener, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, hükümetin dün açıkladığı Orta Vadeli Programı (OVP) değerlendirdi. Hükümetin OVP ile hiçbir ciddi açılımı ortaya koymadığını savunan Şener, hükümetin ekonomiyle ilgili yükümlülüklerini süresinde yerine getirmediğini söyledi. 5018 sayılı kanuna göre hazırlanması gereken OVP'nin 3,5 ay gecikmeyle açıklandığına işaret eden Şener, "Bu aynı zamanda hükümetin ekonomiye bakış açısını göstermektedir. Hükümet dersine çalışmıyor. Ekonomiyle ilgili konuları ikinci plana atmıştır. Bu gidiş sağlıklı gidiş değildir" diye konuştu.

Dünkü OVP açıklamasıyla hükümetin Türkiye'yi dünyanın en derin krizine soktuğunu itiraf ettiğini savunan Şener, şunları kaydetti:

"Dün yapılan açıklamaya göre 2009 yılı dünyadaki ve Türkiye'deki büyüme tahminleri, Türkiye'de yaşanan felaketi gözler önüne sermiştir. Dünkü açıklamayla hükümet suçüstü yakalanmıştır. Açıklamada, yıl sonu itibariyle dünyadaki küçülme yüzde 1.4, Türkiye'deki küçülme ise yüzde 6 olarak verilmiştir. Bu rakamlara göre, izlenen ekonomi politikalarıyla alınan yara diğer ülkelerden daha fazladır. Ekonomi yönetimi başarısızdır. 2009 yılı dünyadaki ve Türkiye'deki işsizlik tahminleri, Türkiye'de yaşanan felaketi gözler önüne seren ikinci önemli göstergedir. Yıl sonu itibariyle yüzde 14.8 olarak açıklanan işsizlik oranı, ABD'de yüzde 9.3, Avro bölgesinde yüzde 10.1, Japonya'da yüzde 5.1, Kanada'da yüzde 8.4 olarak açıklandı. Türkiye'deki gibi böyle bir işsizlik nerede var? Müjde verir gibi Türkiye'deki işsizliğin dünyadaki en büyük işsizlik olduğunu söylüyorlar. Bu halk ile alay etmektir."

"SADECE BU YIL DEĞİL, 2010, 2011 VE 2012'DE KAYIP YILLAR OLACAKTIR"

Şener, hükümetin işbaşında kaldığı sürece işsizlik üreteceğini de ilan ettiğini ileri sürerek, "Hükümet, 'AK Parti'ye oy verin, bende sizi ezmeye devam edeyim' diyor. Cumhuriyet tarihinin en yüksek 4 yıllık işsizlik dönemini AK Parti gerçekleştirecektir" diye konuştu.

Hükümetin, işsizliğin yanında cari işlemler açığını da sürekli artıracağını ilan ettiğini ifade eden Şener, "Sadece bu yıl değil, 2010, 2011 ve 2012'de kayıp yıllar olacaktır. Önümüzdeki 4 yıl boyunca yüksek bütçe açıkları devam edecektir" şeklinde konuştu.

Hükümetin, borçları arttırarak, kamu bankalarını, elektrik dağıtımını, şeker fabrikalarını telekomünikasyonu ve limanları yabancılaştırarak 'günü idare' edeceklerini de ilan ettiğini savunan Şener, şöyle devam etti:

"Hükümetin dünkü açıklamasının özeti şudur; hükümet Türk sanayicisi için çalışmıyor, yabancı sanayiciler için çalışıyor. Bu hükümet bu ülkelerin işsizleri için değil, yabancı ülkelerin işsizleri için çalışıyor. Bu hükümet ülkenin krizden çıkması için değil, 8 milyar dolarlık Patriot füzesi alımına hazırlanırken, yabancı ülke ekonomilerine katkı sağlamaya çalışıyor. AK Parti ülke ekonomisini küresel taleplere göre şekillendiriyor. Açıkçası siz oy vermeye devam edin, AK Parti de sizi ezmeye, ülkeyi yok

edip bitirmeye devam etsin diyor, hükümet."

"GÜNAHLARIMIZA TÖVBE EDİN"

Şener, hükümete çağrılarını ise şu şekilde sıraladı:

"Türkiye ekonomisini küresel dalgalara teslim edip, tahrip etmekten vazgeçin. Önünüze konulan yol haritasını elinizden atın. Yeni bir ekonomik program hazırlamak için kolları sıvayın. Bunu yapmak için de ekonomi bürokrasisiyle barışın. Üniversitelerdeki bilim insanlarının güvenini sağlayın. İş dünyasının katkılarını alın."

Başta Başbakan olmak üzere ekonomi yönetimine 'yapılanma' üzerine ders çalışma tavsiyesinde bulunan Şener, "Türk ekonomisini Türkiye'nin ihtiyaçlarına göre yapılandırmanın yollarını bize sorun, söyleyelim" dedi. Hazırlanacak yeni ekonomik programın merkezine, Türk ekonomisinin küresel rekabet gücünü arttırmayı koymalarını tavsiye eden Şener, "Her şeye yeniden başlayın. Bir seferberlik ilan edin. Ve sanayicimizi, esnafımızı, çiftçimizi, işçilerimizi, emeklilerimizi, işçi ve memurlarımızı perişan ettiğiniz için günahlarınıza tövbe edin" şeklinde konuştu.yeni şafak