Nazilli’ye bağlı Bazyurt köyünde yaşayan Hüseyin Eşsiz’in (63), 2004 yılında ikiz torunları dünyaya geldi. ‘Meningomyelosel’ hastası olarak dünyaya gelen ikizlerden Burcu’nun doğuştan özürlü olması Eşsiz’i çok üzdü. Burcu ve ikizi Açelya’nın üzerine titreyerek büyüten Eşsiz, yürüme engelli torunu Burcu’ya akülü araba almak için mavi kapak toplamaya başladı. Çevresindekileri de bu konuda teşvik eden dede, bugüne kadar yaklaşık 160 kilogram kapak topladı. Torunu için daha çok kapak toplama gayreti içerisine giren fedakar dede, yaşadığı stres nedeniyle evinin önünde beyin kanamsı geçirdi. Geçirdiği beyin kanaması sonucu sol kolu felç olan ve 2 gün yoğun bakım ünitesinde yatan Eşsiz, Nazilli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Torununa akülü almak isterken ölümden dönen Hüseyin Eşsiz, 4 torunu da canından çok sevdiğini belirterek, “Torunlarıma gözüm gibi bakıyorum. Ama Burcu’nun özel bakıma ihtiyacı var. Bedensel özürlü ve sonda kullanıyor. Annesi çalıştığı için okula götürüp, getiriyorum. Okulun önünde bekliyorum. Sıkıştığı anda eve götürüyorum ve ihtiyacını giderdikten sonra tekrar sınıfına teslim ediyorum. Devamlı başında bekliyorum. Araba tutuyorum. Aydın’a tedaviye götürüyorum. Torunumun normal tekerlekli sandalyesi var ama akülü olursa hem bizim için hem de torunum için çok iyi olacak” diye konuştu.

Eşiyle boşanma aşamasında olan kızı Firdevs Akbolca’nın çok zor durumda olduğunu ifade eden Eşsiz, “Kızım çalıştığı için torunlarıma ben bakıyorum. Burcu’nun yaşadığı sıkıntıları hep içime attım. Geçtiğimiz günlerde birden fenalaştım. Torunlarımı, onlarla vakit geçirmeyi çok özledim. Hastaneden çıkar çıkmaz onları göreceğim. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada ölünceye kadar onlar için çalışacağım” şeklinde konuştu.

DEDEYE TEŞEKKÜR
Annesi Firdevs Akbolca ve ikiz kardeşi Açelya ile birlikte akülü araba kullanabilir raporu almak için Nazilli Devlet Hastanesi’ne giden Burcu Akbolca ise, dedesi Hüseyin Eşsiz’i çok özlediğini söyledi. Dedesinin kendisine akülü araba alabilmek için her gün kapak topladığını ve bu nedenle hastalanmasından dolayı çok üzgün olduğunu kaydeden Burcu, şunları söyledi: “Dedem benim her şeyim. O hep bizler için çalıştı. Bizi h,ç yalnız bırakmadı. Çok özlediğim için hastanede ziyaret etmek istedim. Ancak mikrop kapabilme ihtimalim olduğu için ziyaretime izin vermediler. Dedemin hastaneden çıkmasını dört gözle bekliyorum. Yeter ki, dedem iyileşip evimize gelsin. Artık onun sözünden hiç çıkmayacağım”

“BABAMIN EMEĞİ BÜYÜK”
İkizlerinin dünyaya gelmesinden sonra babasının kendisine her türlü katkıyı sağladığını ifade eden anne Firdevs Akbolca ise, “Burcu doğğar doğmaz 2 ameliyat geçirdi. Yürüyemiyor ama halen tedavisi devam ediyor. Bu süreçte tüm ihtiyaçlarımıza babam koşuyor. Babamın hakkını asla ödeyemem. Uzun zamandır Burcu'ya akülü araba alabilmek için kapat topluyor ve çevresindekilere de toplatıyordu. Bu süreçte çok yoruldu. Yaşadığı strese dayanamayarak beyin kanaması geçirdi. Şimdi unun bıraktığı yerden akülü araba çabasını ben sürdürüyorum. Kızlarım ve ben onu en kısa sürede yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

20120104ay503927_01.jpg

torunu-icin-olumden-dondu.20120104180907.jpg

20120104ay503927_04.jpg