ADANA"da anneannesi Semahat Ölçücü"yü (84) bıçaklayarak öldürüp, parasını gasp ettiği ileri sürülen lise öğrencisi M.I. (16), 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cinayete karıştığı ileri sürülen arkadaşları T.Ş. (20) ve A.O.K. (18), suç delilini saklamaktan 20 gün kamu yararına çalışmaya mahkum olurken, Ü.V. (17) ve B.Ö. (17) ise beraat etti.
Geçen nisan ayında meydana gelen olayda, ailesinin olmadığı sırada arkadaşları ile Reşatbey Mahallesi"ndeki evlerine gelen M.I., aynı apartmanda oturan anneannesi Semahat Ölçücü"nün evine gidip, onu sırtından bıçakladı, evdeki 850 YTL"yi aldı. M.I., yaşlı kadının çığlıkları üzerine kaçan arkadaşlarına işlediği cinayeti anlattı. Cinayet, lise öğrencileri T.Ş. ve A.O.K."nin polise olayı anlatması ile ortaya çıktı. Ölçücü"nün evine giden polis, yaşlı kadının sırtından bıçaklanmış cesedini buldu, İhbarda bulunan 2 kişi ile birlikte öldürülen kadının torunu M.I. ile arkadaşları Ü.V. ve B.Ö. de yakalandı. Ü.V. dışındaki zanlılar tutuklandı. M.I. dışındaki diğer sanıklar da Adana 2"nci Ağır Ceza Mahkemesi"ndeki yargılama devam ederken tahliye edildi.
Anneannesinin en sevdiği torunu olduğu belirtilen, ölen dedesinin de adının verildiği M.I., karar duruşmasında çok pişman olduğunu söyledi. Diğer sanıklar da, cinayetten önceden haberlerinin olmadığını, M.I."nın cinayeti tek başına işlediğini ileri sürdü. "Tasarlayarak cinayet işlemek" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, "gasp" suçundan ise 15 yıla kadar hapis cezası istenen M.I., önceki savunmasında olayı şöyle anlatmıştı:
“Olaydan bir süre önce kiraladığım otomobilde oluşan 200 YTL"lik borcumu kimseye söyleyemedim. Olay günü okuldan erken çıkıp 4 tane bira içtim. Eğlenmek için arkadaşlarımı yanıma çağırdım. Birlikte bizim eve gittik. Burada arkadaşlarıma bir şeyler ikram etmek istedim. Bu amaçla 2 alt katımızda oturan anneannemin evine indim. İçeri girdiğimde borcum aklıma geldi. Anneannemin üzerine atlayıp yere yıktım. Bayılan anneannemi bırakıp, fırının içinde sakladığı 850 YTL"yi bulup aldım. Bu arada anneannemin bu olayı akrabalarımıza anlatacağını düşünerek mutfaktan aldığım bıçağı sırtına 3 kez sapladım. Bu arada arkadaşlarım, boğuşma ve anneannemin çığlıkları üzerine korkup kaçmıştı. Bir süre sonra onları çağırıp olayı anlattım. Daha sonra anneannemin sırtında unuttum bıçağı tekrar evine gidip sırtından çıkararak aldım. Bunu bir hırkaya sararak arkadaşlarıma verip yok etmelerini istedim. Yaptığım olaydan çok pişmanım.'' Mahkeme heyeti, M.I."yı yaşının küçük oluşu, duruşmadaki iyi halini dikkate alarak 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklardan T.Ş. ve A.O.K. suç delilini saklayıp, yetkilileri bilgilendirmedikleri için 20"şer gün kamu yararına çalışmaya mahkum edildi, diğer 2 sanık da beraat etti.

DHA