Törene, Torumtay'ın eşi Türkan ile iki çocuğu ve aile yakınları ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay 2.Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Genelkurmay personeli katıldı. TSK komuta kademesinin eşleriyle katıldığı cenaze töreninde, eski Genelkurmay Başkanlarından emekli Orgeneraller Doğan Güreş ile Hilmi Özkök de hazır bulundu.
 
Törende, Torumtay'ın naaşının katafalka konmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Torumtay'ın özgeçmişinin okunmasından sonra naaşın önünden saygı geçişi yapıldı. İlk olarak Torumtay'ın ailesi ve eski Genelkurmay Başkanları Güreş ve Özkök, daha sonra da TSK komuta kademesi saygı geçişinde bulundu. Saygı geçişi sırasında, Necip Torumtay'ın eşi Türkan Torumtay'a bir kadın subay elinden tutarak eşlik etti.
 
Tören, Torumtay'ın naaşının cenaze aracına konmasının ardından sona erdi. Tören sonrası, Orgeneral Özel ve diğer komutanlar Torumtay ailesine başsağlığı dileklerini ilettiler.