Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından, beyni sökerken görüntülenen askerlerden tuhaf savunma;
 
Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasında enkazdan parça sökerken görüntülenen iki subay dün cezaevine gönderildi. Verdikleri ifadede ise, uçuş bilgilerinin yer aldığı ELT cihazlarını meraktan söktüklerini söylediler.
 
Star gazetesinde yer alan habere göre, BBP'nin Merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturmasında 4'ü muvazzaf asker, 3'ü de Kaza Kırım Raporu'nu hazırlayan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) uzmanı 7 kişi 'silahlı örgüt üyeliği' ve 'delil karartma' iddiasıyla tutuklandı. Tutuklananlar arasında helikopterin hafızası niteliğindeki cihazları sökerken görüntülenen iki asker de bulunuyor. Askerler cihazları "merak ettikleri için" söktüklerini iddia etti.
 
CİHAZ ÇALMAK, DELİL KARARMAK
Yazıcıoğlu soruşturması kapsamında gözaltına alınan 16 şüpheli Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan ve Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan tarafından sorgulandı. Zanlılardan 4'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 9'u muvazzaf asker olmak üzere 12 şüpheli tutuklanmaları talebi ile Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkeme "Helikoptere ait cihazların çalınmasına iştirak etmek", "Suç delillerini karartmak", Sahte tutanak tanzim etmek" ve Silahlı terör örgütü üyeliği" iddiasıyla 7 kişiyi tutukladı.
 
EMİR ALMADIK MERAKTAN SÖKTÜK
Helikopterden cihazları sökerken görüntüleri ortaya çıkan Aydın Özsıcak ve Nedim Bakırhan'ın savcılık ifadesinde, "cihazları sökmeleri konusunda herhangi bir emir-talimat almadıklarını" söyledikleri iddia edildi. Edinilen bilgiye göre, iki subay helikopterin uçuş bilgilerinin yer aldığı "Argus 5000 CE" ve "Skymap IIIC" cihazlarını "sırf merak ettikleri için" söktüklerini iddia ettiler.
 
CİHAZLAR BİZDEN SONRA SÖKÜLMÜŞ
Öte yandan ilk kaza kırım raporunu hazırlayan ve bu raporda eksik parçalardan söz etmemekle eleştirilen SHGM uzmanı üç kişinin ise ifadelerinde, görevlerini yaptıklarını, parçaların ise daha sonra sökülmüş olabileceğini beyan ettikleri öğrenildi. Ancak, hazırlayıp Meclis Araştırma Komisyonu'na verdikleri raporda cihazların söküldüğüne dair herhangi bir ibare bulunmazken, rapora eklenen fotoğraflarda cihazların sökülmüş olduğunun görüldüğü ortaya çıkmıştı.
 
İMHA EMRİNİ VERENLER DE BULUNSUN
Yazıcıoğlu soruşturması kapsamında daha önce ifadesi alınan Tuğgeneral Ali Lapanta'ya, savcıların "Ergenekon üyesi misiniz" ve "Helikopteri Batı Çalışma Grubu yerine kurulan Atakurtlar Cumhuriyet Oluşumu mu düşürdü?" şeklinde sorular yönelttiği de hatırlatılarak, soruşturmada olayın bir kaza değil Ergenekon'un bir sabotaj eylemi olduğu iddiasının da değerlendirildiği kaydedildi. 
 
Yazıcıoğlu ailesinin avukatlarından Selami Ekici, "Bizim araştırmalarımıza göre bu yapı Ergenekon tarzı bir örgütlenme. Ancak net bir şey söyleyemeyiz" dedi. Ailenin diğer avukatı Kemal Yavuz ise "Bu şahısların eylemi kimlerin talimatıyla yaptığı önemli. Araştırmaların bu yönde olması gerekli" diye konuştu.