Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetine yönelik Mısır benzetmelerine tepki gösterdi, Türkiye"deki son protesto gösterilerini kastederek, “Bizde bu tür eylem yapanlar, açık konuşuyorum; demokratik yoldan bu ülkede iktidar olma arayışı içerisinde olmayanlardır.

"Ordu göreve" diye ordumuza görevi dışında alan çizmeye gayret edenlerdir” dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

Kusura bakma

“Bu tür gösterileri yapanlar, antidemokratik yollardan acaba bu ülkede bir şeyler olabilir mi? İşte bunlar biliyorsunuz, 22 Temmuz seçimleri öncesinde de üniversiteli bazı rektörlerle beraber cumhuriyet yürüyüşleri düzenleyenlerdir. "Ordu göreve" diye ordumuza görevi dışında alan çizmeye gayret edenlerdir. Bunlara diyoruz; gösteri mi yapacaksın kardeşim, tamam, bak gösteri yapılacak yerler var. İstediğin yerde mitingini yap ama gel hemen bildirimde bulun ve istediğin mitingini yap. Ne konuşacaksan, orada konuş, ama "Yok biz istediğimiz yerde bunu yaparız" dersen kusura bakma. Sen "İstediğim yerde bunu yaparım" derken, halkın kendi özgürlük alanına müdahale ediyorsun.

Falcılığa başladı

Daha önce bir milletvekillerinin yaptığı "sokak sokak direnme" çağrısına benzer bir şekilde, CHP Genel Başkanı da haziran sonrasına ilişkin tahrik edici açıklamalar yapıyor. Belli ki CHP, bizzat genel başkan düzeyinde haziran seçimlerinde başarı sağlayamayacağını artık kanıksamış durumda. Daha seçimlere dört ay olmasına rağmen başarısızlıklarına kılıf aramaya, seçim sonrasına ilişkin kaos senaryoları çizmeye başladılar. CHP"nin genel başkan düzeyinde artık siyaseti bırakıp falcılık yapmaya başlamış olmasını milletin takdirine bırakıyorum.

Bahçeli"ye yanıt

Çıkmış "Fitil fitil burnundan getireceğiz" diyor. Abdestinden şüphesi olanın namazından şüphesi olur. Bizde böyle bir şüphe, dert yok. O senin derdin. Siz pislediniz, siz borçlandınız, biz sizin borçlarınızı temizliyoruz. Ama el vicdan, el insaf yok. (Bahçeli"nin döneminde) TOKİ"nin kapısına fiilen kilit vurulmuştu, resmi olarak da neredeyse kilit vurulacaktı. İşte o kurum bugün 480 bin konut rakamına ulaştı, bir 500 bin konut daha hedeflenmiş durumda.

Balyoz yorumu

Bu süreç yargının tasarrufu altında ilerliyor. Hakkında kesin hüküm bulunmadıkça hiç kimseye suçlu gözüyle bakılamaz. Ancak, ak ile karanın ortaya çıkması için herkesin bu noktada yargıya ve yargı süreçlerine saygı duyması şart. Bu işleri hükümetle ilişkilendirenler, kusura bakmasınlar hezeyan içindedirler. Şundan hiç kimsenin endişesi olmasın, bu yargı süreci sonucu ne olursa olsun TSK"yı daha da güçlendirecek, bütün iddialara net bir şekilde son verecek, zihinlerdeki soru işaretlerini ortadan kaldıracak bir süreçtir.”

Gazze dramı duygulandırdı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan"ın Mısır"daki gelişmeleri aktarırken, “Empati kurmanızı istiyorum” diyerek beş çocuğunu bombalı saldırıda kaybeden Gazze"li babanın dramını anlatması AK Partili bakan ve milletvekillerini ağlattı.

Kendisinin de gözlerinin dolduğu gözlenen Erdoğan"ın duygulu konuşması sırasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Milletvekili Zeynep Dağı"nın da aralarında bulunduğu bazı AK Partililer gözyaşlarını tutamadı. Şehit Asker ve Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de, Kıbrıs gazileriyle birlikte dün Ak Parti grubunu ziyaret etti. Dernek Başkanı Hüsniye Karpat, Başbakan Tayyip Erdoğan"a, şehit ve gazi yakınlarıyla ilgili düzenlemeler konusundaki titiz tavrına teşekkür amacıyla plaket verdi.

Tornadan çıkmış hanımlar

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, CHP"yi, “Arap kadınları gibi olmak istemiyoruz” diyen İzmir Milletvekili Canan Arıtman"ın sözleri üzerinden hedef alarak, “Arap kadınlarını tahkir edecek kadar vicdansız ve izansızlar” dedi.

Erdoğan grup konuşmasında, “Böyle bir yaklaşım olabilir mi? Sizin, hiçbir ülkenin kadınına, Yaradan"ın yaşattığı insanlara bu şekilde yaklaşma hakkınız olamaz. Ondan sonra kadın haklarından bahsediyorsun. Sizin kadın hakları dediğiniz olay sadece bu ülkenin kadınları için mi geçerlidir? Bunlar tornadan çıkmış hanımlar, CHP zihniyeti bu” diye konuştu.

hürriyet