Karadağ, 3 aylık hamile yeğenini uyurken 8 yerinden bıçaklamıştı

Dedikodulardan rahatsız olan dayı Fuat Karadağ, yeğeni Gülşen'e bir kaç kez de saldırıp dövmek istedi. Ancak Gülşen'in babası kayınbiraderi Karadağ'a defelarca engel olmayı başardı. En son barışma bahanesiyle eve gelen dayı Karadağ, geceyarısı herkesin uyuduğu bir sırada talihsiz kadını öldürdü. EVİN GÖKTAŞ/ ANKARA
Yargıtay 1. Dairesi, "eşini aldattığı" iddia edilen kız yeğenini uyurken bıçaklayıp öldüren, ablasını da ağır yaralayan Fuat Karadağ isimli zanlıya, Alanya Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen müebbet hapis cezasını az buldu. Daire, "müebbet"in "ağırlaştırılmış müebbet"e çevrilmesi gerektiğini bildirdi.
Dava konusu olay, Alanya'da yaşandı. Zekeriya ve Gülşen Bayırlı isimli çiftin evliliği, mahalle dedikodusu yüzünden bozuldu. Eşi Gülşen'in "kendisini aldattığı" iddiası üzerine kocası Bayırlı, evini terkedip memleketi Hatay'ın Kırıkhan ilçesine gitti. Bunun üzerine evde bir süre yalnız yaşayan Gülşen Bayırlı da daha sonra babaevine döndü.

UYURKEN 8 BIÇAK DARBESİ

Aradan bir süre geçince barıştırma bahanesi ile Gülşen'in yaşadığı eve giden ve dedikodulardan rahatsız olan dayısı Fuat Karadağ, elini kana buladı. Gece herkesin uyuduğu bir sırada Fuat Karadağ, önceden satın aldığı ve yanında taşıdığı ekmek bıçağı ile gizlice Gülşen'in odasına gitti. Aynı zamanda 3 aylık hamile de olan Gülşen'e uykuda iken saldıran canavar dayı, 8 bıçak darbesi ile yeğenini öldürdü. Sesler üzerine uyanan annesi Yüksel Gülgün, kızının odasına koştu. Kızını kanlar içinde bulan anne Gülgün, feryat ederek elinde ekmek bıçağı bulunan kardeşine saldırdı. Ancak anne Gülgün de bu sırada erkek kardeşinin bıçak darbeleri ile ağır yaralandı. Yeğenini karnındaki bebeği ile öldüren, ablasını da ağır yaralayan zanlı, kayıplara karıştı. Yakalandıktan sonra Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan zanlı Fuat Karadağ, 1 yıl 6 ayı hücrede olmak üzere "müebbet hapis" cezasına çarptırıldı.

ASGARİ 16 YIL DAHA İSTENDİ

Temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Fuat Karadağ'ın eyleminin "hamile olduğu bilinen bir kadını, kendisini savunamayacak durumda olan bir kişiyi tasarlayarak, "töre saikiyle öldürme suçunu" oluşturduğunu belirterek, yerel mahkeme kararını bozdu. Daire kararında, Karadağ'ın eyleminin TCK'nın 82/1. maddesindeki ilgili fıkralar gereğince "ağırlaştırılmış müebbet hapis" kapsamında değerlendirilmesi gerektiği kaydedildi. Kararda, Fuat Karadağ'ın "kız kardeşini öldürmeye tam teşebbüs" suçundan verilen "lehe kanun belirlenmesi ve uygulamanın ona göre yapılması gerektiğinin düşünülmesi" ve "bu suçtan verilecek cezanın asgari 16 yıl olması gerektiğinin gözetilmemesinin de bozma nedeni" sayıldığı ifade edildi.

Zanlıya verilen müebbet hapis cezasanın ağırlaştırılmış müebbete çevrilmesini isteyen Daire, oybirliği ile yerel mahkeme kararını bozdu. Yerel mahkemenin, eski kararında direnmesi halinde davada son sözü Yargıtay Ceza Genel Kurulu söyleyecek. - akşam