Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) 17"inci akademik yılı düzenlenen törenle başladı. ADÜ"ye yeni akademik yılla birlikte ADÜ Merkez Yerleşkesi içerisinde temeli 11 yıl önce atılan Atatürk Kongre Merkezi"de hizmete girdi. Atatürk Kongre Merkezi"nde gerçekleşen törene Vali Mustafa Malay, Belediye Başkan Vekili İlhan Edermir, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, davetliler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Vali Malay ve protokol üyeleri tarafından yapılan açılışın ardından konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, bütçe yetersizliği nedeniyle 11 yıldan bu yana yapımı tamamlanamayan Atatürk Kongre Merkezi"deki çalışmaların tamamlanmış olmasının kendileri çok mutlu ettiğini söyledi. Kongre merkezinin üniversitedeki önemli bir açığı gidereceğini savunan Boylu, “4 bin metrekare kapalı alana sahip, 900 kişilik büyük salonu ve 380 kişilik iki anfisi, geniş fuayene alanı ve çeşitli sosyal etkinlik alanları mevcut olan bu mütevazı yapı üniversite çalışanlarımızın bir eseridir. Bu merkez sadece üniversitemize değil Aydın içinde büyük bir kazanımdır. ADÜ Atatürk Kongre Merkezi kapılarını Aydın halkımıza açacak; ülke ve dünya çapında kongre, sempozyum ve konferansların yanı sıra sanatsal ve kültürel programlara da ev sahipliği yapacaktır” dedi.
Ülkelerin gelişiminde eğitilmiş nüfus sayısının çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Malay da, eğitilmiş nüfus sayısının artırılmasında üniversitelerin ayrı bir önemi olduğundan söz etti. Bu kurumların bulundukları yerler içinde ayrı bir öneme sahip olduğunun altını çizen Malay, kampüs içerisine sıkışıp kalmış üniversitelerin topluma yararlı olamadığını iddia etti. Üniversitelerin halkla kaynaşması, bölgedeki sorunları bilmesi ve problemlerin çözümü için çalışmalar yapması gerektiğine işaret eden Malay, “Üniversiteler çocuklarımızın araştırmaya yönlendirilmesi ve nitelikli iş gücünün yetişmesinin yanı sıra bulundukları yerlere ışık tutarlar.Üniversiteler ülkedeki teknolojinin gelişiminde lokomotif gibi görev yapmıştır. Türkiye"nin tam anlamıyla kalkınması için doğusuyla batısıyla tüm noktalara aynı yatırımların götürülmesi gerekiyor. Ülkenin her yerine aynı imkanları götürebilmeliyiz. Sizler burada öğrendiklerini herkes ile paylaşın. Pazıları zor görevlerden kaçıyor. Ama siz kaçmayın. Anadolu"nun neresinde görev verilirse gidin; orada vatanınız ve milletiniz için hizmet verin” diye konuştu.
Törende yapılan konuşmaların Doç. Dr. Aslı Saraşoğlu, “Aydın ve Arkeoloji” konulu yeni akademik yılın ilk dersini verdi.