Meclis Başkanı Köksal Toptan, Birinci Büyük Millet Meclisi"ndeki törenin ardından, TBMM Tören salonunda kutlamaları kabul etti. Törene, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları katılırken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt uzun süre Başbakan"la sohbet etti. Erdoğan"ın ise Bahçeli ve Baykal"la tokalaşmasına rağmen, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk"le tokalaşmadığı görüldü. Tören salonuna ilk gelen lider olan Bahçeli ise hem Ahmet Türk hem de TBMM İdare Amiri ve Muş Milletvekili Sırrı Sakık"la tokalaştı. Türk, Başbakan Erdoğan"ın kendisiyle tokalaşmamasını “bu konuda bir şey söylemek istemiyorum, siz zaten her şeyi gördünüz” şeklinde değerlendirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, Birinci Büyük Millet Meclisi"ndeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninin ardından Meclis"te, kutlamaları kabul etti.

Meclis Tören salonunda gerçekleştirilen ve ilginç görüntülere sahne olan törene ilk gelen siyasi parti lideri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli"nin ardından BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ile DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de tören salonuna erken gelen genel başkanlar arasında yer aldı. Törene, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu ile YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da katıldı. Törene katılanlar arasında TBMM eski Başkanı ve eski başbakan Yıldırım Akbulut da yer aldı.

BAHÇELİ TÜRK VE SAKIK"LA TOKALAŞTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ve TBMM İdare Amiri ve DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık"la tokalaştı. Türk"ün bir süre protokolde yan yana durduğu ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras"la sohbet ettiği görüldü. Uras, yine yan yana durduğu BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile de sohbet etti.

GENELKURMAY BAŞKANI VE KUVVET KOMUTANLARI KATILDI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Genelkurmay 2"nci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile kuvvet komutanları da, törene katıldı. Törene saat 11.25"de gelen Genelkurmay Başkanı salonda sadece Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanları Kürşat Tüzmen, Mehmet Aydın ve Mehmet Şimşek ile TBMM Meclis Başkanvekili Meral Akşener"le tokalaşmayı tercih etti. Genelkurmay Başkanı bir süre Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen"le sohbet etti. Ancak Büyükanıt"ın hemen yanında duran Bakan Çiçek"e mesafeli duruşu dikkat çekti.

BAŞBAKAN, TÜRK"LE TOKALAŞMADI

Tören salonuna, siyasi parti liderleri arasında en son gelen lider CHP Genel Başkanı Deniz Baykal oldu. Baykal"ın hemen ardından da Başbakan Erdoğan geldi. Baykal, bakanlarla tokalaşarak protokoldeki yerini alırken, Başbakan Erdoğan ise Anayasa Mahkemesi Başkanı, Danıştay ve Yargıtay, YÖK başkanları ile tokalaştı. Ardından protokolde aynı sırada bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile tokalaşan Başbakan"ın, Bahçeli"nin hemen yanında duran DTP Grup Başkanı Ahmet Türk"le tokalaşmadan, protokoldeki yerini aldığı görüldü.

Başbakan burada da yanında bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"la tokalaştı. Daha sonra ise Başbakan ve Orgeneral Büyükanıt uzun süre sohbet etti.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ise Başbakan Erdoğan"ın kendisiyle tokalaşmamasını soran gazetecilere “bu konuda bir şey söylemiyorum. Siz zaten gördünüz ne olduğunu” demekle yetindi. Salonda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen"in katıldığı dörtlü sohbet de yine törenin ilginç görüntüleri arasında yer aldı.

TOPTAN GAZETECİLERLE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Törende, daha sonra Meclis Başkanı Toptan kutlamaları kabul etti. Toptan sırasıyla, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyünanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yüksek yargı organlarının başkanları, bakanlar, kuvvet komutanları, TBMM Başkanvekilleri, YÖK Başkanı, Meclis"te temsil edilen siyasi parti genel başkanları, TBMM eski başkanları, TBMM idare amirleri, siyasi partilerin grup başkanvekilleri, genel başkan yardımcıları, genel sekreterleri ve milletvekilleriyle tokalaştı. Meclis Başkanı daha sonra da töreni izleyen Meclis muhabirleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

ANKA