Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tören alanında resmi geçit töreninin ardından vatandaşlarla bir araya geldi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, AKM"deki törenin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ü uğurladıktan sonra vatandaşların bulunduğu tribüne gitti.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Orgeneral Başbuğ ve beraberindeki kuvvet komutanlarını vatandaşlar, alkışlarla ve "Türkiye sizinle gurur duyuyor", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Türkiye Türk"tür, Türk kalacak" şeklinde sloganlarla karşıladı. Bir kadın vatandaş da Orgeneral Başbuğ"a, "Komutanım, kızları da alın askere" diyerek bağırdı.

"Komutanım çok yaşa" sloganı ve alkışlar arasında, bazı vatandaşlarla sohbet edip bayramlarını kutlayan Başbuğ, çocukları da sevdi.

Ağlayarak yanına gelen ve "Kürt açılımı istemiyoruz, ülkemiz parçalanmasın" diyen genç bir kızı da teselli eden Başbuğ, genç kıza sarılarak, Türkiye"yi kimsenin parçalayamayacağını söyledi.

Tören alanı içinde yoğun izdiham arasında vatandaşlarla sohbet eden Başbuğ, gazetecilere yaptığı değerlendirmede, bu yılki bayramın daha görkemli, daha coşkulu, daha heyecanlı kutlandığını belirterek, "Gerçekten ordu-millet burada birleşti" dedi.

Orgeneral Başbuğ, törenlerin daha görkemli ve coşkulu olmasında katkısı bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri personeline de teşekkür etti.

Vatandaşlarla daha çok bir arada olmayı arzu ettiğini belirten Orgeneral Başbuğ, "Daha çok bir arada olmayı, konuşmayı arzu ediyordum. Ama izdihamdan olamadım. Ben bütün Türkiye halkının, öncelikle Ankara halkının Zafer Bayramı"nı kutluyorum ve bu bayrama gösterdikleri ilgiden dolayı gerçekten hepsine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Son günlerde yaşanan konjonktürden dolayı mı bu kadar ilgi var sizce?" diye sorulması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, "Yok, hayır. Bu Türk halkının, Türk milletinin silahlı kuvvetlere olan sevgisi her zaman var" dedi.- milliyet