Eski okulda çocuklarının eğitim görmesini istemediklerini kaydeden Velilere, Vali Hüseyin Avni Coş, en kısa sürede yeni okullarına taşınacaklarını müjdesini verdi.
Dün sabah saatlerinde Atatürk Meydanı"ndaki çelenk koyma törenine basan 7 Eylül İlköğretim Okulu velileri, milli eğitim müdürüyle görüşemeyince tepki göstermiş bunun üzerine Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Çevik Kuvvetten yardım istemiş velilerin tepkisini çekmişti. Dün sorunlarına çözüm bulamayan veliler bugün sabah saatlerinde Valilik önünde toplanıp sorunlarının çözümü için Vali Hüseyin Avni Coş ile görüşmek istediler.
Vali"nin öğrenci velilerinin görüşme isteğini kabul etmesi üzerine kalabalık grup kendi arasında 20 kişi belirledi. Valilik Encümen Salonuna alınan grubu Vali Hüseyin Avni Coş, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ile birlikte dinledi.
7 Eylül İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Durmuş Şahin, yeni binaya taşınmak istediklerini eski binayı ise sosyal amaçlar için kullanmak istediklerini söyledi. Toplantıya katılan öğrenci velileri ise eski okulun eğitime el verişli olmadığını dile getirip bir an önce yeni okula taşınmak istediklerini dile getirdiler.
"BEN MÜDÜRE TAŞININ TALİMATI VERMEDİM"
Velilerin bazılarının okuldaki eğitim geçlerinin yeni okula taşındığı iddialarını cevaplayan Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, “Ben bir ay önce okul müdürüne "kesinlikle taşınma işlemi yapmayın" diye söyledim. Yine bir hafta önce okulun taşındığı yolunda gelen iddialar üzerine tekrar okul müdürü Selami beyi arayıp Özel idareden "okulu boşaltabilirsiniz" talimatı gelmeden okulun boşaltılamayacağını tekrarladım. Buna rağmen okulda tahliye işlmi yapıldıysa okul yönetimi kendi başına böyle bir işe girişmiştir. Ben müdüre taşının talimatı vermedim” dedi.
Bunun üzerine Vali Hüseyin Avni Coş, 7 Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Selami Avcı"yı arayarak okul taşı talimatı alıp almadığını sordu. Okulun taşımadığını her şeyin yerli yerinde olduğunu belirten okul müdürü Selami Avcı, okulda mevcut eğitimin devam ettiğini söyledi. Veliler ise okulun ilk günü sınıfları dahi kendilerinin temizlediğini iddia ederek, okulda yangın söndürme ekipmanlarının bile olmadığını, okul kantinin kapalı olduğunu söylediler.
YENİ OKULA EN KISA SÜREDE TAŞINACAKSINIZ
Aydın Valisi Hüseyin Avni COŞ, okulun durumuyla ilgili velilere bildiler verdi. Aydın Belediyesi"nin 7 Eylül İlköğretim Okulu"nun bulunduğu alanda planladığı meydan düzenlemesi dolayısıyla 2 yıl önce belediyenin yeni bir okul inşa ettiğini kaydeden Vali Coş, “Belediyenin SGK"ya olan borcu nedeniyle SGK"nın haciz koyduğu okul binasını belediye bir türlü özel idareye devredemedi. Geçtiğimiz yıl ise okulun boş durmaması için belediyenin insifiyatifi ile okul milli eğitimin kullanımına verilmiş. Müdürlüğümüzde okulun korunması için 7 Eylül İlköğretim okulunun 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerini buraya taşıdı. Bu yıl ise Aydın Belediyesinden gönderilen bir yazıyla okulun milli eğitim tarafından kullanıldığı fakat okulun bulunduğu parsel üzerindeki tapu işlemlerinin tamamlanmadığı için okulun kullanılmasının yasal olarak mümkün olmadığı belirtildi. Okul üzerindeki haciz işlemleri belediye ile SGK arasında yapılan görüşmeler doğrultusunda okulun özel idareye devredileceği için kaldırıldığını öğrendik. En kısa sürede parsel üzerindeki tapu işlemleri de tamamlanarak okul özel idareye devredilecek. Öğrencilerimizin tamamı da bu işlemlerin tamamlanmasının ardından yeni binaya taşınacak. Bu işlemlerin de en kısa sürede tamamlanacak” şeklinde konuştu.
Vali"nin konuşmasını alkışlarla destek veren veliler, görüşmelerden sevinçle ayrılarak valilik önünde bekleyen diğer velilere valinin müjdesini verdiler.