ROCK şarkıcısı Haluk Levent, iki yıl aradan sonra ilk konserini Van'ın Erciş İlçesi'nde verdi. Konserlerini doğunun tüm illerinde sürdüreceğini belirten Levent, özellikle töre cinayetine dikkat çekti. Son günlerde artan töre cinayetlerinin Türkiye'nin imajını zedelediğini belirten Levent, bir tiyatro grubunun töre cinayetiyle ilgili yaptığı gösteri eşliğinde "Ela Gözlüm" şarkısını söyleyerek, duygulu anlar yaşattı. Levent hayranları, geç saatlere kadar rock şarkılarıyla doyasıya eğlendi. Doğu ve Güneydoğu illerinde konserler vermeyi planladığını belirten Levent, burada hayranlarıyla buluşmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.
Doğu'nun Türkiye'ye günaydın diyen bir bölge olduğunu belirten Levent, güneşin doğduğu illerden konsere başlamayı çok istediğini söyledi. Konserinde özellikle töre cinayetlerine de dikkat çeken Levent, “Buradan Bitlis, Hakkari ve diğer illere de gideceğim. Konserlerimde ağırlığı bu bölgelere vereceğim. Birde son dönemlerde ülkemizde enteresan bir şekilde yükselişe geçen bir cinayetler şebekesi söz konusu. Bunların bir bölümü de töre cinayeti. Tüylerimizi diken diken eden kanlarımızı donduran Mardin olayı, dünya tarihine en büyük katlimam olarak geçmiş. Siirt"te bir radyoda yaşanan olay, Güldünya olayı. Bu olaylar dış dünyaya karşı imajımızı çok kötü zedeliyor. Bizde töre cinayetlerinin olduğu yerlerde, bölgelerde, insanaların buna karşı duyarlılığını bilerek konserimde bu konuyu işlemek istedim. Bu konuya destek olarak ta bir tiyatro grubu kısa bir gösteri yaptı” dedi.


Bir tiyatro grubunun töre cinayetiyle ilgili sunduğu gösteri eşliğinde "Ela Gözlüm" şarkısını söyleyen Levent, hayranlarına duygulu anlar yaşattı. Gösteri sonrası tiyatro grubunun açtığı "Töre cinayetine son", "Kadın medeniyetin sembolüdür" pankartları büyük alkış aldı.