8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Aydın Belediyesi Kadın Sığınma Evini ziyaret ettiğini anımsatan Pervin Töre; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde içinde bulundukları zor durum nedeniyle sıcak yuvalarından uzak bir şekilde kadın sığınma evinde ağırlanan kadınlarımızla bir araya geldim. Orada kadınlarımızın gerçek hayat hikayelerini dinleme fırsatı buldum. Her birinin ayrı ayrı dertleri var. Ama kadınlarımızın yaşadığı sıkıntı kadar çocuklarının içinde bulunduğu durumda beni bir o kadar üzdü. Yaşadıkları zor dönem nedeniyle eğitimini aksatan veya eğitimine ara vermek zorunda kalan çocuklarımızın ve annenlerinin sıkıntılarını öğrendim. Kimi anne çocuğunu okula gönderemiyor kimi ise çocuklarını evinde bırakıp evinden ayrılmak zorunda kalmış onlardan haber alamıyor” dedi.
Kadın sığınma evinde kalan annelerin eğitim sıkıntısı yaşayan çocuklarının durumuyla bizzat kendisinin yakinen ilgileneceğini açıklayan Töre; “Milli Eğitim Müdürü ve öncelikle bir bayan olarak bu çocuklarımızın sorunların takipçisi olacağım. Kadın sığınma evinde gerçekleştirdiğim görüşmelerde üç ayrı konuda yaşanan sıkıntıyı tespit ettim. Bazı çocuklarımızın bir an önce kontrollü bir şekilde eğitim kurumlarına kazandırılması gerekiyor. Bununla birlikte bizzat kadın sığınma evinde eğitimine devam etmesi gereken öğrencilerimizde mevcut. Ayrıca kendisi kadın sığınma olmasına rağmen çocuğunun eğitim durumundan endişe eden annelerimizi de yardımcı olacağız. Bu annelerin çocuklarının takibini yaparak eğitimlerini en iyi şekilde sürdürmelerini sağlayacağız” diye konuştu.
Kadın sığınma evinde barınan anne ve çocukların ziyaretinden oldukça memnun kaldığını ifade eden Töre, kadın sığınma evini düzenli olarak ziyaret ederek veya edilmesini sağlayarak gelişmeleri takip edeceğini kaydetti. Sığınma evlerinde kalanların zamanla değişebildiğine değinen Töre; İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg