Aydın'da çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyelerinden oluşan bir grup, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan ve kamuoyunda ''Torba Yasa'' olarak adlandırılan bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısını protesto etti.
KESK, DİSK, Aydın Tabip Odası ve TMMOB Aydın Şubesi üyeleri, ''Torba Yasası''nı protesto amacıyla Sulu Park önünde basın açıklaması yaptı.
Büro Emekçileri Sendikası Aydın Şubesi Sekreteri Sadık Eraydın, grup adına yaptığı açıklamada, tasarıda getirilen düzenlemelerle İşsizlik Sigortası Fonu'nun, işsizlere değil, kaynak olarak Hazine'ye ve işverenlere aktarılacağını, memurların da işçiler gibi başka kurumlara ''ödünç'' verilebileceğini ileri sürdü.
Düzenlemeyle esnek ve kuralsız çalışma yasal hale getirilerek on binlerce belediye işçisinin, ihtiyaç fazlası olarak Milli Eğitim veya Emniyet'in taşra teşkilatına sürgün edileceğini öne süren Eraydın, ''Bu belediyeler 5 yıl boyunca yeni işçi alamayacak. Hizmet alımı yöntemiyle taşeronlaşma yaygınlaşacak. 16-18 yaş arasında çalışan yüz binlerce genç, ortalama 85 liradan daha az ücret alacak, işe ilk girişlerde deneme süresi 2 aydan 4 aya çıkacak. Gençlerin ve çocukların geleceği çalınacak'' iddialarını dile getirdi.
Hükümet aleyhine sloganlar atan grup, açıklamanın ardından dağıldı.