Gösteri sırasında gülme krizlerine giren izleyenler oyun sonunda oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.
Kuyucak Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Kulübü gösterilerini ilk olarak Kuyucak Çok Amaçlı Kültür Merkezinde Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Kuyucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mecit Altan Canbiter, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlara izledi. Gösterinin ikinci gününde ise Tiyatro Kulübü, Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonunda sahneye çıktı. Çok sayıda Kuyucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mecit Altan Canbiter, MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan, Nazillili okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Nazilli’deki sahnelenen oyunda izleyenler adeta gülme krizine girdi.
“HİDAYET SAYIN’IN OYUNU”
Aydın’da da doktorluk yapmış ve aynı zamanda Tiyatro yazarı olan Hidayet Sayın tarafından 1963 yılında kaleme alınan, köy insanlarının ve yaşantılarının gerçek, sevimli çizgilerini anlatan 2 perdelik komedi oyunu izleyenlerin büyük beğenisini topladı. İdareci, öğretmen, esnaf, ev hanımı, öğrenci ve çocuklardan oluşan tiyatro ekibi, yaklaşık 6 ay süren çalışmalarının karşılığını ayakta alkışlanarak aldı.
“HER PERŞEMBE SAHNELENECEK”
300 kişi kapasiteli Kuyucak Kültür Merkezi ve 400 kişi kapasiteli Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonunda tam dolu olarak, yaklaşık 700 kişinin seyrettiği oyunu, salonların dolu olması nedeniyle çok sayıda sanatsever de izleyemedi. Bu sebeple tiyatro gösterisinin Nisan ve Mayıs ayı boyunca her Perşembe günü saat 20:00’de Kuyucak Çok Amaçlı Kültür merkezinde ücretsiz olarak sahneleneceği ifade edildi. Kuyucak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü de beğenilen tiyatro gösterisinin hazırlanmasında, programlanmasında ve sunulmasında emeği geçen herkese çok teşekkür etti.
“ENGELLİLER TOPLUMLA İÇ İÇE OLMALI”
Kuyucak Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Kulübüne katılarak oyunda rol alan doğuştan ‘cam kemik hastası’ olan 32 yaşındaki Ali Geman ise, mimik ve oyundaki rolü ile ilgi odağı oldu. Kemiklerindeki enzim eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlığı yüzünden yüzde 80 özürlü olan Geman, her engellinin toplum içinde aktif olmalarını istedi. Tiyatro oyununda engelli insanların bile zorlandığına dikkat çeken Ali Geman; “Tabii ki ilk etapta bende zorlandım fakat azimle, istekle çalışınca o zorluğu aştım. Güzel bir oyun sergiledik. Özürlü olmak gerçekten zor ama ben kendi özrümü aşmayı başardım. Engelli arkadaşlarımızda sosyal yaşamdan hiç kopmamalı ve toplumla iç içe olmalıdır. Hayat böyle olunca güzel. Ekibimiz gereçten tamamen amatör olmasına rağmen, profesyonel oyunculara taş çıkartacak bir grafik sergiledi. Kendilerini ve bize bu imkanı sunan Halk Eğitim Merkezimize çok teşekkür ediyoruz. Herkes gerek gülerek, gerekse alkışlarıyla beğenilerini bizlere anlatmış oluyorlar. Herkese çok teşekkür ederiz” dedi. 

20120327aw000240_06.jpg