TEMA Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeni ile yaptığı açıklamada dünya üzerinde 850 milyon insanın kronik açlık çektiğini belirterek. Açlığın sigortası olan verimli topraklarımıza sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.
Özellikle son iki yıldır dünya genelinde daha sert şekilde yaşanan kuraklığın, gıda güvenliğini doğrudan tehdit etmekte olduğunu vurgulayan TEMA Aydın İl Başkanı Mehmet Özdemir “ 2007 yılı Nisan ayında ülkemiz ve dünyanın birçok bölgesinde kuraklık gerekçe gösterilerek gıda fiyatlarında olağanüstü artışlar yapılmış, bu durum dünya genelinde toplumsal barışı bozarak aç kalan insanları gıda taşıyan gemilere saldıracak konuma getirmiştir. Ülkemizde bu kadar uç noktalara gelinmese de bir anda oluşan pirinç kuyrukları hafızalarımızdadır. Kuraklığın etkisiyle ülkemizin içinde bulunduğu tarımsal üretim yetersizliği daha da derinleşmiştir. Tema Vakfı başta toprak ve tarım konusundaki 15 yıllık deneyimleri ve bilimsel veriler ışığında sorunun çözümünün tarımsal üretim verimliliğini artırmak olduğunu değerlendirmektedir. Bunun için de üretimin temeli olan toprak ve su kaynaklarının korunması, geliştirmesi ve doğru yönetilmesi gerekmektedir. Çünkü, tarım Türk toplumunun gıda, dolayısıyla yaşam güvencesidir “dedi.
TEMA"nın, açlığın sigortası verimli topraklarımızın her türlü amaç dışı kullanıma kurban etmeden verimli kullanılmak zorunda olduğuna inandığını ifade eden Mehmet Özdemir “Vakfımız dünyada bir milyarın üzerinde insanın açlık sınırında olduğu, yetersiz beslendiği, her yıl milyonlarca insanın açlıktan öldüğü, açlıkla bağlantılı olarak, Aids, sıtma, verem başta olmak üzere hastalıkların hızla artığı, açlığın, sosyal ve ahlaki çözülmeleri doğurduğunun bilincindedir.Gelecek; toprakları, suları, doğal kaynakları verimli kullanarak, ormanlarımızı koruyarak, sürdürülebilir bir hayat için, temiz kirletilmemiş bir çevreyi oluşturarak, temiz enerji kaynaklarına yönlenerek kaliteli üretim yaparak, her yıl binlerce ton ekmeği çöpe atmadan, her konuda tutumlu olarak kurtarılabilir” şeklinde konuştu.