Geçmişte 25 yıllığına Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü"ne kiralan Türkmen Mahallesi Kaya Aldoğan Lisesi yanında bulunan toprak saha, Kuşadası Belediyesi, Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ün girişimiyle yeniden belediye bünyesine geri döndü. Toprak sahanın Kuşadası Belediyesi"ne devrine olanak sağlayan protokol Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Kuşadası Belediyesi arasında imzalandı. Kuşadası Belediyesi toprak sahayı modernize ederek, yeni spor tesisleri yapacak.
Toprak sahaya amatör kulüplere açık spor tesisleri yapılması için destek veren Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Baki Aslantaş Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ü makamında ziyaret etti.
Kuşadası Gençlikspor Başkanı Nuri Koyunsev"in de hazır bulunduğu ziyarette, toprak sahaya yapılması planlanan spor tesisleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Altıntaş, toprak sahanın kaydırmalı sistem sentetik çim yapılmasının ve gerektiğinde halı saha olarak kullanılmasının, sahadan yararlanacak spor kulüpleri ve halı sahayı kullanmak isteyen vatandaşlar için çok işlevli olacağını söyledi. Bu çalışma ile Kuşadası"ndaki tüm kulüplerin yeni sahayı antreman sahası olarak kullanabileceğini kaydeden Altıntaş, bunun da amatör spor kulüpleri adına sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.
Belediyelerin ilçelerde bulunan sahaların sentetik çim yapılması için verecekleri desteğin önemine dikkati çeken Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Baki Aslantaş, bütçeleri kısıtlı olmasına rağmen yapılacak çalışmaya mali destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise toprak sahanın Kuşadası Belediyesi"ne devrine ilişkin protokolün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile imzalandığını belirterek, 3 ay içinde toprak sahayı sentetik çim yapacaklarını söyledi. Sahanın gerektiğinde halı saha olarakta kullanılabilmesi için özel bir sistem uygulamak istediklerini anlatan Başkan Altungün, spora destek vermeye sürdüreceklerini sözlerine ekledi.