Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin yakınları cenaze töreninde baygınlık geçirdi. Ölenlerin yakınları, "Madem buralarda oturulamıyordu da niye oturma izni verdiler, niye bizi kaldırmadılar, şimdi suçlu kim?" diye isyan etti.
Artvin'in Borçka İlçesi'nde yaşanan sel felaketinde hayatlarını kaybeden 5 kişi, dün Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından son yolculuklarına uğurlandı.
Kale Köyü Düzhanlar Mahallesi'nde sel sularından yıkılan evin altında kalan Ali Demirci, Hacer Demirci, Neşe Demirci, Gülsüm Demirci ile Düzköy Ormanlı Mahallesi'ndeki selde hayatını kaybeden Nafiye Şimşek için Kale Köyü meydanında Cuma namazının ardından toplu cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Artvin lilletvekilleri, Vali Mustafa Yemlihalıoğlu, ile binlerce kişi katıldı. Selde ölenlerin yakınları tabutlara sarılarak lazca ağıtlar yakarken, fenalık ve baygınlık geçirenlere sağlık ekibi müdahale etti. Cenaze namazını İl Müftüsü Turgut Açari ve eski il müftüsü Ahmet Erdem birlikte kıldırdı. Namaz sonrası Gülsüm, Ali, Hacer ve Neşe Demirci defnedilmek üzere Kaleköyü Düzhanlar Mahallesi'ne, Nafiye Şimşek'in cenazesi ise Düzköy Ormanlı Mahallesi'ne ambulanslarla götürüldü.

KENDİNİ FEDA ETTİ

Selde kızı yaralı olarak kurtulan; ancak eşi Gülsüm Demirci'yi sel kaybeden Mehmet Demirci, "Evimiz köyün en güvenilir eviydi. Eşim kızımız Beyza'yı kurtarırken öldü. Suni teneffüs yaptım; ama onu kurtaramadım" diyerek ağladı. Selde ölen 5 kişinin cenazeleri gözyaşları arasında toprağa verildi./yeni şafak