Tutuklu vekiller için TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile muhalefet partileri arasında yapılan görüşlmelerde varılan noktayla ilgili, Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan açıklamalarda bulundu.

Konuşulan taslağın olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirten Akdoğan, AK Parti'nin yetkili kurulları kararını vermeden bir mutabakattan söz edilemeyeceğini söyledi.

Metinle ilgili bir uyarıda da bulunan Akdoğan ekledi: Toplumda tutuklu vekillerin bırakılması yönünde güçlü bir beklenti de yok.

 

Başbakan Erdoğan'ın siyasî başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan Zaman gazetesine konuştu.

Muhalefetin üzerinde anlaştığı taslakla ilgili, partilerinden olumlu görüş çıkmadan 'anlaşma sağlandı', 'uzlaşıldı' denilemeyeceğinin altını çizen Akdoğan, düzenlemenin hem hukukî hem de siyasî açıdan iyi irdelenmesi gerektiğini vurguladı.

Basına yansıyan taslağın ciddi olumsuzluklara kapı açabileceğine dikkat çeken Akdoğan, "Muhalefetin uzlaştığı metnin ucu çok açık, farklı şekilde neticelenebilecek, olumsuz sonuçlar doğurabilecek bir metin gibi görünüyor. Kandil'den Ankara'ya bir metro hattı döşemek gibi bir durum ortaya çıkabilir" dedi.

"TOPLUMUN BEKLENTİSİ YOK"
Akdoğan'ın gazeteye yaptığı açıklamalardan dikkat bir diğer unsur ise, toplumda tutuklu vekillerin bırakılması yönünde güçlü bir beklenti olmadığı yönündeki sözleri oldu.

Bu konuda toplumun algısının da önem taşıdığını kaydeden Başbakan'ın Siyasi Başdanışmanı, "İşin hukukî boyutu var ve orada zaten bu kişilerin bırakılması söz konusu görünmediğinden farklı arayışlar ortaya çıktı, ama önerilerin de hukukî açıdan iyi değerlendirilmesi gerekir. Siyasî olarak baktığınızda da böyle bir siyasi iklim olduğunu söyleyemeyiz. Toplumun, bu konuda güçlü bir beklenti ortaya koyduğunu görmüyoruz. Yapılan araştırmalarda da bu çok açık bir şekilde görünüyor." şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN 'KABUL EDERİZ' DEMEDİ" 
Bütün bu parametreleri AK Parti Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) değerlendireceğini ve en doğru kararı vereceğini dile getiren Akdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen hafta yaptığı, "Önümüzdeki hafta arkadaşlarımız aramızda olur" şeklindeki açıklamanın ise kendi temennisi olduğunu vurguladı.

Akdoğan, "Sayın Başbakan, partiler bir noktaya varsın, ortaya çıkan çalışmayı biz değerlendiririz demişti. Onlar anlaşsın, biz de kabul edelim, demedi. Şu anda AK Parti'nin de içinde olduğu bir mutabakattan ya da AK Parti'nin de kabul ettiği bir metinden söz edilemez." ifadelerini kullandı...