Nazilli Engelliler İlköğretim Okulu ve İş Okulu Özel Çocuklar Atölye Çalışmaları ile ilgili “Biz Yaptık” isimli sergisi Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"un eşi Aylin Coş, İlçe Kaymakamı Caner Yıldız"ın eşi Nursel Yıldız ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık"ın eşi Selda Alıcık tarafından açıldı.
Serginin açılışına Kaymakam Caner Yıldız, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Sezai Selçuk, Ticaret Odası Başkanı Gültekin Kılınç, Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Enes Öğünçlü, ilçede bulunan çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, Banka Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.
Okulda iki gün süren serginin ardından Belediye Meydanında hazırladıkları çalışmaları satışa çıkaran öğrenciler, satıştan elde ettikleri gelirle okullarına destek oldular. 17 yaşındaki 12. sınıf öğrencisi engelli Yağmur Bulut"un yapmış olduğu mozaikten Atatürk tablosunu Bayan Coş ve beraberindekiler çok beğendiklerini dile getirdi.
2001 yılında Nazilli İlköğretim Okulu olarak açılan okula daha sonra İş Okulu ilave edildiği ve o yıldan bu yana geçen sürede 8 sergi açtıkları belirlenen okulun bu yılki son sergisi ile okula gelir elde etmek istendiği belirtildi. 86 İlköğretim ve İş Okulu öğrencisinin öğrenim gördüğü okulda 6 öğrenciye bir öğretmen düştüğü ifade edildi. Bu yıl açılan sergide öğrencilerin bir yıl boyunca hazırladıkları el işi, yağlı boya, üç boyutlu atık malzeme resim çalışmaları, ev ekonomisi, ağaç işleri, mozaik ve çeşitli el emeği eserler sergilendi. Toplam 250 eserin sergilendiği serginin üçüncü ve son gününde belediye meydanında açılan stantta satış yapan öğrenci ve öğretmenler, halk tarafından büyük bir ilgi gördü.
Açılışta konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"un eşi Aylin Coş; “Çocuklarımızın kendi emekleri ile göz nuru dökerek yapmış oldukları birbirinden güzel eserlerini görmek, onların bu anlamlı sergilerini açmak bana mutluluk ve ayrı bir gurur veriyor” dedi.
Okul Müdürü Hakkı Dağlı da, “Her yıl olduğu gibi bu yılda “Toplumda Bizde Varız” isimli okul sergimizi açıyoruz. Sergimizde öğrencilerimizin okulumuz atölyelerinde yapmış oldukları mozaik, batik, ahşap işleri, boncuk süsleme, cam işleri, mum eserleri, yağlı boya tablolar, üç boyutlu ahşap çalışmaları, rölyef çalışmalarından oluşan eserler sergileniyor. Sergimiz bugün itibarı ile iki gün boyunca açık kalacak. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz sergilenen eserlerimizi makbuz karşılığında satın alarak okulumuza katkı sağlamalarıdır” diye konuştu.
Başkan Alıcık ise, okulda öğrencilerin hazırladığı eserleri ve çalışmaları en iyi şekilde değerlendirmek için çalışma başlattıklarını ifade ederek yaptığı konuşmasında; “Her yıl İş Okulumuzun açtığı sergiyi büyük beğeniyle takip ediyorum. Öğrencilerimiz duygularını ve düşüncelerini el emeğiyle yaptığı eserlere büyük bir başarıyla aktarıyor. Bizlerde öğrencilerimize elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. -iha