Didim Kaymakamlığı ve Türk Kızılay Didim Şubesi işbirliğiyle Türk Kızılayı"nın başlattığı toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi ve afet zararlarını azaltma programı kapsamında ilçedeki muhtarlara, okul idarecilerine ve din görevlilerine eğitimler verildi.
Projeyle ilgili bilgiler veren Türk Kızılay Didim Şube Başkanı Osman Zeki İsmailoğlu projenin hedefiyle ilgili şunları kaydetti; “Toplum liderleri aracılığıyla halkı yaşadıkları bölgedeki afet tehlikeleri ve riskler hakkında bilinçlendirmek ve bu yolla zarar azaltma kültürü oluşturmaktır. Bu kapsamda tüm Aydın il genelinde verilen eğitimler bugünde ilçemizde verildi. Eğitimlerimiz slayt eşliğinde yapıldı. Olumlu sonuçlar vereceğine inanıyoruz”
Eğitimler kapsamında Türk Kızılay Eğitimcisi Hüseyin Sağlam konuşmasında ilk olarak projeyi tanıtırken, toplum liderlerine afetler karşısındaki rol ve sorumlukları deprem ve korunma bilinci ve sel, heyelan, çığ ve Orman yangınları konusunda alınacak önlemler ve olaylar karşısında yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler aktardı.