TBMM Genel Kurulu'nda, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda değişiklik yapan tasarının görüşmeleri devam ediyor.

Milletvekilleri, tasarıda verdikleri önergeler üzerine söz aldı.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, tasarının, mevcut yasadan daha geri olduğunu savunarak, grevsiz, tek sendikalı bir rejime doğru gidildiğini iddia etti. Kalaycı, bir sendikayla, ''al gülüm ver gülüm'' şeklinde, paslaşma yapılacağını ileri sürerek, ''toplu sözleşme oyunu oynanacağını, Hükümet'in dediğinin olacağını'' savundu.

Kalaycı, grev hakkının olmamasının, uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu, Anayasa'da grev yasağının bulunmadığını ifade etti.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, ''Hükümet vereceğine karga, alacağına şahindir'' denildiğini ifade ederek, enflasyon farkını vermede kılı kıpırdamayan Hükümet'in, bir çırpıda zam sağnağını, akaryakıt, doğalgaz ve elektriğe yansıttığını söyledi. Korkmaz, ''Sıkıştıkça zam yap, vatandaşa kestiğin faturayı ikiye, üçe katla... Allah Hükümete insaf versin'' dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, saat 19.00'dan sonra TBMM TV yayınlarının kesilmesini eleştirerek, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten bu duruma el koymasını, TRT ile protokolün yenilenmesini, TBMM'deki görüşmelerin, vatandaşlar tarafından izlenmesinin sağlamasını istedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, çalışanlara grev hakkı verilmediği için bu tasarının, ''güdük'' olduğunu savunarak, Hükümet'in örgütlenmeden yana olmadığını, örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırmadığını öne sürdü.

Atıcı, Hükümet'in, ''ekonomiyi şişirdiği gibi Memur-Sen'i de şişirdiğini'' savunarak, ''Buna büyüme değil, şişme denir. Sendika, Avrupa'nın, dünyanın kapasını çaldı ama kimse içeri almadı. Hükümet ile girdiği kirli ilişkiden dolayı bu sendika tanınmıyor. Tanınmayan sendika ile toplu sözleşme yapıyorsunuz'' dedi.

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, grev hakkının olmamasının, uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

Tasarının 31. maddesi üzerinde görüşmeler sürüyor.