İmza törenine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kamu-Sen adına Türk Yerel Hizmet-Sen İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M.Ali Kalafat, Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Yaşar ve Nazilli Belediyesi çalışanları adına İşyeri Temsilcisi Mesut Erdemir katıldı.

İmzalanan sözleşme hakkında bilgiler veren Türk Yerel Hizmet-Sen İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M.Ali Kalafat, “Yerel yönetim çalışanları olarak merkezi hükümetlerde üvey evlat muamelesi görmekteyiz. Bu mağduriyetlerimiz ekonomik sosyal ve özlük haklarını kapsamaktadır diğer kamu ve kuruluşlarda çalışanlar ek ödeme ek tazminat ve döner sermaye haklarından yararlanırken belediye ve özel idare çalışanları bu haklardan yeterince yararlanamamaktadırlar. Buna sosyal tesisleri dahildir. Örneğin belediye çalışanları sağlık personeli normal mesaiyle yetinirken sağlık bakanlığında çalışan personel döner sermayeden yararlandırılmaktadır bu ise yüzde yüze varan ücret farklılığı ortaya çıkmaktadır” dedi.

Sözleşmenin diğer iş kolları ve branşlarda çalışanlar içinde söz konusu olduğunu kaydeden Kalafat, “Bununla beraber belediyelerde her seçim sonrası belediye başkanlarının siyasi ve politik değerlendirmelerinden dolayı çalışanlar görev yeri değiştirirken mağdur edilmektedirler. Belediye başkanlığından istediğimiz hâkimiyet ölçüsü içerisinde çalışanların dünya görüşüne göre değil mesleki ve idari performansına göre objektif değerlendirme yapmaktadır. Bu sorunlar Nazilli Belediyesinde yaşanmaması bizleri mutlu ediyor. Belediye Başkanımız Haluk Alıcık, çalışanlara objektif yaklaşımı ve sağladığı ekonomik sosyal imkânlardan dolayı şükranlarımızı sunarız” diye konuştu.