Mahalli İdareler İşverenler Sendikası yetkilileri ile yapılan görüşme ve sözleşmeler çalışan sendika üyelerinin haklarına tam anlamıyla kavuşmaları için yapıldığını ifade eden Belediye-İş sendikası Aydın il Başkanı Hidayet Yaman; “Üyelerimizin vermiş oldukları hizmetin karşısında hak ettikleri maddi, manevi bedelleri tam anlamıyla almaları için çalışıyoruz. Bu kapsamda şubemize bağlı Nazilli Belediye Başkanlığı ile belediye-iş sendikası Aydın şube başkanlığı arasında yapılacak olan 2012 yılı için 200 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmeleri Nazilli Belediyesi’nin üyesi olduğu işveren Mahalli İdareler İşverenler Sendikası (MİS) genel merkezi Ankara’da başladı” dedi.

“ÜYELERİMİZİN HAKKINI ENFLASYON KARŞISINDA EZDİRMEYECEĞİZ”
Belediye-İş Sendikası Nazilli Baş Temsilcisi Ramazan Özkök, “Ankara’da Mahalli İdareler İşverenler Sendikasını temsilen Genel sekreter yardımcısı Halil Yılmaz’ın katılımıyla başlayan görüşmeler neticesinde idari maddeler kabul edilmiş olup, ücret zammı ve diğer parasal, sosyal maddeleri 2.nci toplantıda görüşülmek üzere ertelenmiştir” dedi. Kabul edilen maddelerin tutanakla imza altına aldığını ifade eden Özkök; “Ücret zamlarında sendikamız; TUİK’in açıklamış olduğu 2012 yılı yoksulluk sınırı ücret konusundaki hedefidir. Ayrıca çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini enflasyon karşısında ezdirmemektir. Belediye İş Sendikası olarak çalışmalarımız devam ediyor ve edecektir” dedi.
Ankara’da yapılan Nazilli Belediyesi toplu iş sözleşmeleri görüşmelerine Belediye-iş sendikası adına Aydın İl Başkanı Hidayet Yaman, Nazilli Belediyesi Baş Temsilcisi Ramazan Özkök ve Belediye-İş Sendikası üyesi Şükrü Irgat katıldı.