Didim Belediyesince yapılan toplantıların amacının ise “Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması, Gösterimi, Uygulaması, Denetimi, Müelliflerine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmelik ve Koruma Amaçlı İmar Planı Yapımı Teknik Şartnamesi”nin 6. Maddesi (f) bendi uyarınca yapılan Halk Toplantıları, hazırlanan planlar ile ilgili meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, üniversitelerin ilgili bölümleri, koruma alanı içinde yaşayan hane halkları, bu alanlarda faaliyet gösteren işyeri sahipleri ve etkilenen hemşerilerin katılımı ile yapılan Halk Toplantıları"nda plana ilişkin sorunlar, olanaklar, hedefler ve stratejilerin oluşturulması amaçlanıyor.

Halk Toplantısı yapılacak sit alanları ise söyle; Altınkum Mahallesi Gevrek Mevkii III. Derece Arkeolojik Sit Alanı, Fevzipaşa Mahallesi Teikhiussa Antik Kenti I., II. Ve III. Derece Arkeolojik Sit Alanı ve Hisar Mahallesi Apollon Tapınağı ve Artemis Kutsal Alanı I. ve III. Derece Arkeolojik Sit Alanı.olarak belirlendi.

Yapılacak Halk Toplantılarının Tarih, Yer ve Saatleri şu şekilde; 21 Ocak perşembe, saat 10.00 – Altınkum Mahallesi Gevrek Mevkii Arkeolojik Sit Alanı ile ilgili Halk Toplantısı, Yer: Dolphin Otel (Altınkum). 21 Ocak perşembe, saat 14.00 – Fevzipaşa Mahallesi Teikhiussa Antik Kenti ile ilgili Halk Toplantısı, Yer: Didim Belediyesi Fevzipaşa Şubesi. 22 Ocak cuma, saat 10.00- Altınkum Mahallesi Gevrek Mevkii Arkeolojik Sit Alanı ile ilgili Halk Toplantısı, Yer: Dolphin Otel (Altınkum). 22 Ocak cuma, saat 14.00- Hisar Mahallesi Apollon Tapınağı ve Artemis Kutsal Alanı ile ilgili Halk Toplantısı, Yer: Hisar Mahallesi Köy Kahvesi.

Yapılacak toplantıların bu alanlarda yaşayan vatandaşların, iş yeri sahiplerinin, turizmcilerin, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımına açık olduğu belirtildi./iha