Başbakan Erdoğan grubunun basına kapalı olan bölümünde neler anlattı. İşte toplantının perde arkası


AKP, kapatma davası sonuçlanıncaya TBMM'yi açık tutma kararı aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'lileri birlik ve beraberlik konusunda uyardı: "Bizim iki gücümüz var; millet ve birlik, beraberliğimiz. Bu tren milletin, inen bir daha binemez."

TATİL YOK, KARAR BEKLENECEK

AKP Meclis Grubu dün tarihi oturumlardan birini gerçekleştirdi. Basına kapalı yapılan bölümde, Erdoğan, TBMM'nin 1 Temmuz'da tatile girip girmemesi konusunda oylama yaptı. Vekillere "Kapatma davası kararı çıkıncaya kadar Meclis çalışsın mı?" diye soran Erdoğan, büyük bölümünün olumlu görüş bildirmesi üzerine TBMM'nin açık tutulacağını söyleyerek, "Başbakanlığı TBMM'ye taşıyacağım" dedi. Bu karara aralarında Yaşar Eryılmaz (Ağrı), Erdal Kalkan (İzmir), Fevzi İşbaşaran'ın (Elazığ) da bulunduğu bazı vekillerin katılmadığı öğrenildi.

MHP 'NE KAPARIM' PEŞİNDE

Erdoğan, 'AKP kendini klonlasın' önerisinde bulunan MHP Lideri Bahçeli'ye ağır cevap verdi. MHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde 'sadece ekonomi' konularında eleştirilerde bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Son dönemde sadece Baykal'ı eleştirdim, beyfendiyi (Bahçeli) muhatap almadım. Anayasa'nın 10 ve 42. maddesinde yaptığımız değişiklikte MHP'nin de imzası var. Savcı davayı bize açtı, laikliğe aykırı odak olarak niteledi. MHP bu işte yeterli desteği vermedi. MHP 'ben ne kaparım' hesabı yapıyor" dedi.

70 MEŞRU DA 339 DEĞİL Mİ?

Başbakan, Bahçeli'yi şöyle eleştirdi:
"Klonlama ne demek, böyle bir tabir olur mu? Ayıp bir şey, etik değil, adaba yakışıyor mu? Sen de bir genel başkansın, bir genel başkana bu söylenir mi? 'Siyasi meşruiyeti yok' diyor. Senin 70 vekille siyasi meşruiyetin var da benim 339 vekille mi meşruiyetim yok. Onun konuşma dili yok, yazma dili var. Bazı şeyleri şimdi söylemiyorum, gün gelir meydanlarda cevabını vereceğim."

TRENDEN İNEN BİNEMEZ

AKP'li vekillere kapatma süreciyle ilgili mesaj veren Erdoğan, "Bizim iki gücümüz var; bir tanesi millet diğeri de bizim birlik beraberliğimiz. Bu yol uzun ince bir yol. Beraber çıktık bu yola. Bu tren milletin treni. İnen (düşen demiyorum) bir daha binemez" diye konuştu.

HER OLASILIĞA HAZIRLIKLIYIZ

Kapatma senaryolarına değinen Erdoğan, 'ne yapacaksınız?' şeklinde sorularla karşılaştığını hatırlatarak, "Bizim A,B,C planlarımız var. Her olasılığa karşı hazırlıklıyız. Tutup da şimdiden planımızı mı açıklayalım?" dedi.